Hoe diep moeten verhoogde tuinbedden zijn?

Een verhoogd bed hoeft niet erg diep te zijn om effectief te zijn. Acht tot 12 inch is meestal voldoende.

Hoe diep moeten verhoogde tuinbedden zijn?

Een verhoogd bed hoeft niet erg diep te zijn om effectief te zijn. Acht tot 12 inch is meestal voldoende. Als drainage een probleem is, of als de planten die u kweekt de voorkeur geven aan drogere grond, kan het bed groter zijn en gevuld zijn met een poreus groeimedium. Groentebedden moeten 12 tot 18 inch diep zijn.

Naast de esthetische aantrekkingskracht van verhoogde bedden en containertuinen, zorgen ze ook voor een goede afvoer van de grond in het bed. De meest populaire hoogte voor verhoogde bedden is 11 ″. Dit is de hoogte van twee standaard „2 x 6 ″ planken, die eigenlijk 1,5 ″ x 5,5 meten. Voor het beste resultaat moet er nog eens 12 ″ of meer goede grond onder het bed zijn.

Dit geeft je planten minstens 18 — 20 ″ aarde. De grond in verhoogde bedden ligt meestal een paar centimeter onder de rand van het bed. Dit komt omdat de grond na meerdere gietbeurten samendrukt. Het grondniveau een paar centimeter naar beneden hebben is handig omdat je waarschijnlijk een paar centimeter mulch wilt toevoegen.

Verhoogde bedden met lijsten worden vaak gebruikt voor moestuinieren. De meest voorkomende diepte van verhoogde bedden is 28 cm (11 inch). Grond en compost worden vervolgens tot een diepte van slechts enkele centimeters (7,6 cm) in de verhoogde bedden gevuld. Een paar tekortkomingen hiervan zijn dat hoewel veel groenteplanten een diepte van 30-61 cm nodig hebben.

Om het veilig te plaatsen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedden een diepte van 12 tot 18 inch hebben. Welke hoogte u ook kiest voor uw frame, u moet de grond onder de grond dienovereenkomstig losmaken. Als je bijvoorbeeld een bed hebt dat 6 inch hoog is, raden we aan om de grond onder de grond ongeveer 6 tot 9 centimeter meer los te maken als je wortelgroenten wilt verbouwen. Als je alleen gewassen met ondiepe wortels kweekt, is dat niet nodig.

Dus, hoe diep moet je verhoogde tuinbedden maken? Je moet verhoogde tuinbedden minstens 30 centimeter diep maken. Sommige planten met langere wortels hebben aarde tot 90 centimeter diep nodig. Misschien wilt u ook extra ruimte aan de bovenkant van het verhoogde bed laten om later in het seizoen te mulchen. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de diepte van uw verhoogde tuinbedden bij het zoeken naar ontwerpen met verhoogde tuinbedden, is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van uw tuinbed.

Als u mobiliteitsproblemen ondervindt, rugbelasting of gewoon een hekel heeft aan voorover buigen, zal een hoger verhoogd tuinbed uw tuinervaring verbeteren. Deze fouten in het tuinieren in een verhoogd bed kunnen uw groenteoogst in gevaar brengen; Tuinman Scott geeft zijn beste tips om ze te vermijden. Dit gaat terug naar het belangrijkste punt van Gardener Scott over verhoogde tuinbedden - ze zijn niet magisch, dus 'arme grond nemen' van overal in de tuin en het vullen van de verhoogde bedden ermee zal je slechte resultaten opleveren. Als oprichter van Rooted Garden heb ik honderden nieuwe en ervaren tuiniers geraadpleegd en allerlei moestuinen ontworpen, van groot tot klein en alles daartussenin.

Containertuinieren vereist ook dat tuinders de bewortelingsvereisten van verschillende gewassen begrijpen. Ook willen veel tuinders niet het gedoe om grondstoffen te kopen en ze samen te stellen voor een doe-het-zelf verhoogd tuinbedproject. Toen ik een oude tafel ombouwde tot een slatuin voor mijn eerste boek, Raised Bed Revolution, hoefde het tuingedeelte maar ongeveer 10 cm hoog te zijn omdat sla in een veel ondiepere ruimte kan groeien. Als u beperkte ruimte heeft, kunt u het beste modulaire verhoogde tuinsets kopen, waarmee u uw bedden kunt aanpassen op basis van uw beschikbare ruimte.

Als uw ideeën voor moestuin betrekking hebben op het bouwen van verhoogde tuinbedden, zijn er een paar dingen die u goed moet doen om uw groenten de best mogelijke start te geven. Vego verhoogde tuinbedden zijn gemaakt van een gespecialiseerd roest- en corrosiebestendig metaal en geven uw tuin een schone, moderne esthetiek. Tuinbedden mogen niet breder zijn dan 4 voet, zodat u toegang hebt tot de tuin zonder in het bed te stappen.