Hoe kies ik een verhoogd tuinbed?

Over het algemeen geldt dat hoe meer bodemdiepte er beschikbaar is voor uw planten, hoe vrijer hun wortels zullen groeien. Meer grond houdt ook meer vocht vast, dus een dieper verhoogd bed vereist minder vaak water geven.

Hoe kies ik een verhoogd tuinbed?

Over het algemeen geldt dat hoe meer bodemdiepte er beschikbaar is voor uw planten, hoe vrijer hun wortels zullen groeien. Meer grond houdt ook meer vocht vast, dus een dieper verhoogd bed vereist minder vaak water geven. Het is mogelijk om een verhoogd bed te installeren op arme of verdichte grond, of zelfs direct op beton. Om bodemverdichting te voorkomen (belangrijk voor gezonde planten), kiest u een breedte waarmee u alle planten kunt bereiken zonder in het bed te stappen.

Als je planten van beide kanten kunt bereiken, is een breedte van 3' tot 4' het beste. Als de toegang beperkt is tot één kant, overweeg dan een 2 'breed verhoogd bed. Hoewel er geen vaste regels zijn voor hoe hoog een verhoogd tuinbed zou moeten zijn, liggen de meeste tussen de 12 en 20 inch van de grond. Tuinders met mobiliteitsproblemen, zoals die in een rolstoel, kunnen kiezen voor nog hogere kanten om het nog gemakkelijker te maken om de planten te bereiken.

Om comfortabel alle delen van het verhoogde bed te verzorgen, mag het niet meer dan drie meter breed zijn. Op die manier hoef je maar 1,5 voet ongeveer een gemiddelde armlengte van beide kanten te bereiken om de planten in het midden te bereiken. De lengte van het bed is aan jou, maar veel tuinders vinden lengtes van vier voet tot vijf voet het meest beheersbaar. Als je veel producten kweekt, kun je meerdere verhoogde bedden installeren, maar ze minstens 24 inch uit elkaar plaatsen om voldoende loopruimte tussen.

Sommige tuingewassen, zoals sla en bieslook, hebben ondiepe wortelsystemen die niet dieper zijn dan zes centimeter, maar andere groenten, zoals sperziebonen en komkommers, kunnen hun wortels meer dan 12 inch in de grond sturen. Als de zijkanten van uw verhoogde bed 12 inch of hoger zijn, kunt u het bed direct op de bovenkant van de grond bouwen en het vullen met geschikte grond (hierna besproken). Als de zijkanten van het bed lager zijn dan 12 inch, geef planten dan veel wortelruimte door de bestaande grondgrond uit te graven tot een diepte van acht inch („dubbel graven genoemd) voordat u de zijkanten van het bed opbergt. Dit zorgt ervoor dat alle planten voldoende optimale grond hebben voor een gezonde wortelgroei.

De hoogte kan ook belangrijk zijn. Als je je verhoogde bed op een hard oppervlak legt, zoals een oprit, of over hard verpakte grond, wil je ervoor zorgen dat het diep genoeg is voor planten (vooral wortelgroenten zoals bieten en wortels) om te rooten. Als het te ondiep is, reiken die wortels naar beneden in die ondergrond (of hard oppervlak) en raken ze een bakstenen muur. Ik raad meestal minimaal 10 tot 12 inch aan.

Ik denk dat je ook moet overwegen van welke materialen je de verhoogde bedden moet bouwen. Als u hout gebruikt, vermijd dan drukbehandeld (ondanks de verzekering dat het nieuwe type drukbehandeld hout niet giftig is) en overweeg een duurzamer hout zoals ceder of redwood. Ik bekleedde mijn nieuwe ceder verhoogde bedden met plastic aan de binnenkant (alleen de zijkanten, niet de bodem) om te proberen te voorkomen dat de grond direct contact maakt met het hout. Mijn laatste verhoogde bedden die ik heb vervangen door de nieuwe cederbedden, waren net gemaakt van grenen 2 × 6 hout en verrot in minder dan vijf jaar.

Het andere probleem is dat de hoekverbindingen uit elkaar vielen toen het hout rotte, dus mijn nieuwe bedden hebben extra 2 × 4 versterking op de hoeken en met regelmatige tussenpozen langs de lange zijden. Ik ben net klaar met het bouwen van een 12 ft lang ceder verhoogd bed dat langs mijn hek gaat. Afgelopen zomer had ik eerder al het gras in mijn zijtuin verwijderd en bedekt met landschapsstof en gemalen grind. Ik vraag me af of het voor mij nodig is om meer landschapsstof te plaatsen onder de verhoogde bedden die van afgelopen zomer op grind zullen zitten.

Doen mensen dit om ervoor te zorgen dat er geen grond uit de bodem morst of is dit alleen om onkruid te voorkomen? Kreeg een verhoogde tuin voor Moederdag 4 × 10 36 inch van de grond, gemaakt van ceder - heeft een houten bodem (dat is ceder). Dit is allemaal nieuw voor mij - ik moet weten hoe ik deze doos moet voorbereiden - sommigen zeggen plastic met gaten voor drainage, anderen zeggen mulch met tuinstof. Ik wil gewoon de beste beslissing nemen zodat dit bed lang meegaat. Ik heb elk 5 gebouwd, versterkte 10 ′ x 2 ′ x 30 ″ hoge verhoogde bedden.

Ik zal ze in de achtertuin plaatsen, wat redelijk vlak is. Ik was van plan ze op 6 ″ geëgaliseerde rotsen en grind te plaatsen voor drainage met gaasdraad eronder en 2 ft langs dozen om knaagdieren te voorkomen. Zijn stenen nodig? Ik ben ook van plan om de helft van de dozen te vullen met regelmatig vuil van de velden en de rest met een goed organisch vuil. Zijn er nog andere tips die je me kunt geven?.

Bodem voor verhoogde bedtuinen is een belangrijke overweging bij het kiezen en installeren van uw verhoogde bedden. Een leuke optie is om op zoek te gaan naar een lokale leverancier van tuingrond en te kijken of deze in bulk in uw tuin kan worden afgeleverd. Ceder en redwood zijn de twee beste keuzes van hout om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten.

De kosten van elk kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar u woont. We hebben ontdekt dat redwood betaalbaarder is aan de westkust, terwijl ceder gemakkelijker verkrijgbaar is en dus goedkoper is in het oosten van de VS. Om ervoor te zorgen dat uw moestuin in de rest van uw ruimte past, verbindt u uw tuin met de rest van het landschap door hem in de buurt van prominente structuren te plaatsen of door hem uit te lijnen met bestaande elementen van uw huis of tuin. In de loop van de tijd is deze praktische reactie op arme grond echter bijna de norm geworden, waarbij steeds meer tuinders kiezen voor verhoogde bedden om hun productieve tuinieren in bedwang te houden.

Lees verder om meer te weten te komen over de locatie en opstelling van tuinbedden, welke planten u moet kiezen, wanneer u moet beginnen met planten en hoe u uw tuin water moet geven en verzorgen. Als oprichter van Rooted Garden heb ik honderden nieuwe en ervaren tuiniers geraadpleegd en allerlei moestuinen ontworpen, van groot tot klein en alles daartussenin. Je zou kunnen proberen de tuin zo ver mogelijk weg te plaatsen van de chemische sprays en misschien niet-eetwaren rond de tuin te planten die hem een beetje beschermen. Bekijk Charlie Nardozzi terwijl hij de voordelen van tuinieren in verhoogde bedden uitlegt en enkele opties voor verhoogd bed van Gardener's Supply beschrijft.

Strawbale tuinieren is een biologische en effectieve techniek, dus misschien wil je het eens proberen, vooral als je van biologisch tuinieren houdt. Het is vermeldenswaard dat de grond in verhoogde tuinbedden langer vocht vasthoudt dan in gewone tuinbedden. Wat de grondsoort betreft, benadruk ik graag het kopen van de beste kwaliteit die u zich kunt veroorloven bij het voorbereiden van een tuin met verhoogd bed. Charlie Nardozzi brengt al meer dan 30 jaar deskundige tuininformatie naar hoveniers via radio, televisie, lezingen, tijdschriften, websites en rondleidingen.

Mijn team van Rooted Garden in Houston en mijn Gardenary-gecertificeerde tuincoaches helpen klanten elke dag deze moeilijke beslissing te nemen. Een tuinadviseur of ontwerper kan u helpen bij het opzetten van een productieve moestuin die ook mooi zal zijn. Ik heb nog niet eerder op een terras in de grond getuinierd, maar ik zou zeggen dat als je de juiste omstandigheden biedt, je tuin overal kan gedijen. .