Hoe lang gaan metalen verhoogde tuinbedden mee?

Zelfs als u het buiten blootstelt, kunt u nog steeds verwachten dat verhoogde bedden van gegalvaniseerd staal minstens dertig jaar meegaan. Dit zal voor de meeste huiseigenaren meer dan genoeg tijd zijn om al hun tuindoelen voor hun leven te bereiken.

Hoe lang gaan metalen verhoogde tuinbedden mee?

Zelfs als u het buiten blootstelt, kunt u nog steeds verwachten dat verhoogde bedden van gegalvaniseerd staal minstens dertig jaar meegaan. Dit zal voor de meeste huiseigenaren meer dan genoeg tijd zijn om al hun tuindoelen voor hun leven te bereiken. Daarnaast kost het heel weinig onderhoud om voor een gegalvaniseerd bed te zorgen. Dus hoe lang gaat een verhoogd tuinbed mee? Het hangt echt af van het materiaal van het verhoogde bed; de meeste tuinders kiezen voor ceder of redwood vanwege hun natuurlijke weerstand tegen rotten en plagen.

In optimale omstandigheden gaan ze tot 10 tot 20 jaar mee. Er zijn echter ook materialen met een langere levensduur beschikbaar. Naast duurzaamheid, moet u rekening houden met de beschikbaarheid, het budget, het klimaat en de voorkeuren van het materiaal om de juiste keuze te maken. Over het algemeen moet het frame van het bed, gemaakt van hout aan de buitenkant dat wordt verzorgd met regelmatig onderhoud, 30 tot 120 jaar meegaan.

Ik durf te wedden dat het hout eerst wegrot. U kunt dit verzachten door het hout met verschillende afwerkingen te behandelen en te onderhouden. Houten tuinbedden en hun hardware kunnen snel roesten, waardoor ze een ondermaatse optie zijn als u op zoek bent naar een meer permanente, langdurige tuin. Gespecialiseerde metalen bedden zoals die van Vego Garden zijn voorzien van verzinkt staal dat de bedden beschermt tegen erosie en roest, waardoor ze ideaal zijn voor elke toepassing in de open lucht.

Onze metalen verhoogde tuinbedden kunnen wel 20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen, en vereisen slechts minimaal onderhoud. Onze metalen verhoogde tuinbedden zijn duurzaam en gaan lang mee en blijven jarenlang roestvrij. Gegalvaniseerde stalen bedden zijn prijzig, maar bieden de beste langdurige, onderhoudsarme oplossing voor hoveniers. Verhoogde tuinbedden, ook wel tuindozen genoemd, zijn een geweldige methode voor het kweken van kleine percelen bloemen en groenten.

In vergelijking met gewone metalen verhoogde tuinbedden die slechts 12 ″ of minder hoog zijn, zijn hoge tuinbedden normaal gesproken 30 ″ of meer hoog, en ze bieden een grotere ongediertebestrijding en seizoensuitbreiding. Veel mensen investeren liever in verhoogde tuinbedsets, omdat ze worden geleverd met alles wat je nodig hebt op één plek, en vereisen alleen dat je de stukken in een staande structuur monteert, wat een leuke en boeiende activiteit is, vooral voor degenen die geobsedeerd zijn door tuinieren. Voordat u verder gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat een verhoogd tuinbed is, wat verhoogde tuinbedsets zijn en welke kit het meest geschikt is voor uw behoeften. Of je nu groenten en fruit, bloemen en sierplanten, gazons, bomen, struiken of zelfs paddenstoelen kweekt, Bountiful Gardener streeft ernaar om de beste informatie en tips te geven voor beginnende en ervaren tuiniers.

Metalen tuinbedden, ook wel bekend als gegalvaniseerde stalen tuinbedden, zijn een soort verhoogd tuinbed dat steeds populairder wordt vanwege hun vermogen om onkruid te voorkomen en een perfecte bodemkwaliteit te behouden. Gevestigd in Houston, Texas, is het doel van Vego Garden om het concept van verhoogde tuinbedden opnieuw te definiëren. Als de juiste stappen worden ondernomen om de effecten van zinkuitloging te minimaliseren, kan een metalen tuinbed een van uw langstlopende aankopen blijken te zijn als het gaat om tuingereedschap. De meeste tuinders geven er echter de voorkeur aan hun hout te kopen bij de plaatselijke ijzerhandel, en bossen zoals dennen zijn zeer betaalbaar, zelfs voor een groot tuinproject met verhoogd bed.

We bieden verhoogde tuinbedsets en modulaire tuinbedsystemen die eenvoudig te monteren zijn en de structurele integriteit van het verhoogde tuinbed vergroten. De meeste te monteren metalen verhoogde tuinbedsets bevatten normaal gesproken een verdikt en versterkt frame, stevige verbindingsstangen, verbindingshoeken en grondvoeten om het verhoogde tuinbed stabiel te houden.