Is het veilig om een tuin in gegalvaniseerd staal te laten groeien?

Ja, het gebruik van gegalvaniseerd staal voor het planten wordt als veilig beschouwd. Zink is een van de meest gebruikte metalen ter wereld.

Is het veilig om een tuin in gegalvaniseerd staal te laten groeien?

Ja, het gebruik van gegalvaniseerd staal voor het planten wordt als veilig beschouwd. Zink is een van de meest gebruikte metalen ter wereld. In gegalvaniseerd metaal beschermt de zinklegering het onderliggende staal tegen corrosie en verlengt de levensduur van het staal. Verzinkte containers kunnen worden gebruikt voor tuinieren.

Marcia Westcott Peck LC-LC- Winter is hier, maar tuinvragen blijven binnenkomen bij Ask an Expert, een online vraag-en-antwoordtool van de Extension Service van Oregon State University. OSU Extension faculteit en Master Gardeners beantwoorden vragen binnen twee werkdagen, meestal minder. Om een vraag te stellen, gaat u gewoon naar de website van de OSU-extensie en typt u een vraag en de provincie waar u woont. Hier zijn enkele vragen van andere tuiniers.

Wat is van jou? Een oplossing is om een plastic voering of panelen op de wanden van de trog te gebruiken. Het gebruik ervan op de bodem kan de afvoer verstoren. Troggen hebben een afvoergat, dus bij gebruik als watergift kan de tank worden afgetapt. Misschien wilt u meer drainage toevoegen door extra gaten te boren.

Een andere tip is om de trog op een basis van blokken te plaatsen. Dit helpt niet alleen om de afvoergaten open te houden, maar kan ook een mooie koele plek bieden voor kikkers en hagedissen. Ze eten de insecten in je tuin. Deze frambozen kunnen last hebben van een gebrek aan licht of een schimmel.

Aan de andere kant van het spectrum kunnen uw planten lijden aan een schimmelziekte, een virale ziekte of zelfs insecten. In plaats van te parafraseren, heb ik twee links opgenomen, een van OSU en de andere van de Universiteit van Kentucky. Ik raad je aan beide in hun geheel te lezen. Het OSU-document bevat informatie van planten tot snoeien, terwijl het Britse document gaat over plantenpathologie.

Het toevoegen van een lage hoeveelheid stikstofarme meststof en wortelstimulator tijdens het planten zal echter helpen de boom te voeden en te helpen overleven. Andere aanbevelingen zijn onder meer de boom grondig water geven na het planten. Druppel langzaam water in het bassin en vul opnieuw terwijl het erdoorheen sijpelt totdat er water op het oppervlak blijft staan. Herhaal dit twee keer in de eerste week.

Geef vanaf die tijd water als de grond droog is 3 tot 4 inch onder het oppervlak. Bij afwezigheid van aanzienlijke regenval, geef de grond rond de wortels van de esdoorn ongeveer twee keer per maand diep water. Ook is het voor een boom zo oud als degene die je hebt getransplanteerd vaak een goede gewoonte om de boom te oriënteren zoals hij op de vorige locatie groeide. Vul het gat met de geëxtraheerde grond tot hetzelfde niveau op de stam van de esdoorn als op de vorige locatie.

Hier zijn een paar artikelen en hier over het verplanten van esdoorns. Bovendien zijn gegalvaniseerde stalen bedden zeer duurzaam en zou het blootstelling aan hoge hoeveelheden zuurgraad vereisen om het staal te laten afbreken. De meeste tuingronden zijn pH-neutraal, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze uw tuinbed beschadigen. Het is waar dat een van de eigenschappen van gegalvaniseerd staal is dat het vrij giftig is bij blootstelling aan bepaalde elementen.

Zout water kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat gegalvaniseerd staal zink in de grond uitlogt en dat kan schadelijk zijn voor planten. Gebruik daarom geen gegalvaniseerd staal voor moestuinieren met verhoogd bed. Bij het maken van een moestuin wilt u misschien wat verhoogde tuinbedden of metalen palen toevoegen om wijnstokken op te houden. Maar misschien staat u voor een dilemma over het juiste materiaal om te gebruiken.

Een veelgebruikt materiaal is gegalvaniseerd zink, maar is het veilig? Het simpele antwoord hiervoor is ja, gegalvaniseerd staal is veilig voor tuinieren. De zinklaag van het gegalvaniseerde staal kan alleen worden afgebroken door een zuur; de grond is echter neutraal, wat betekent dat het geen invloed heeft op het zink. Dit maakt het gegalvaniseerde staal veilig voor gebruik in dit geval. Gegalvaniseerd metaal is volkomen veilig te gebruiken bij het bouwen van uw verhoogde bed.

Het is sterk en gebouwd om lang mee te gaan. Gegalvaniseerd metaal heeft ook geen negatieve effecten op uw planten. Het is volkomen veilig om te planten in verhoogde bedden van gegalvaniseerd metaal. Nu u wat meer weet over metalen tuinbedden, volgen hier een paar aanvullende tips die u zullen helpen uw tuinbed te onderhouden om de levensduur van het product te verlengen, en om enkele van de eerder genoemde zorgen aan te pakken en gezondere planten en groenten te laten groeien.

Beginnende tuinders kunnen echter een beetje geïntimideerd worden door de initiële hoeveelheid grond die nodig is om het tuinbed op te zetten. Het is dan logisch dat de meeste tuinders op zoek zijn naar het verwijderen van drukbehandeld hout uit hun tuin. Een van de grote voordelen van verhoogde tuinbedden is dat u de beste grondsoort voor specifieke planten kunt kiezen in plaats van afhankelijk te zijn van de bestaande grond in uw tuin of tuin. In plaats van uw hele tuinbed met aarde te vullen, gebruikt u een vulmiddel zoals dennenappels, pinda's of zand om de onderste helft van uw tuinbed te bedekken.

Gegalvaniseerd staal als bed voor moestuinen gaat lang mee en de zinklaag waarmee het wordt geleverd, is een micronutriënt en een deel van de grond, wat een deel van de reden is dat het het bed bij uitstek is geworden voor huistuinen. Verhoogde tuinbedden zijn meestal groot en de gedachte om het bed water te geven kan ontmoedigend lijken, maar door een paar tips te volgen, kunt u de grond vochtig houden zonder uw tuinbed constant water te geven. De microscopische hoeveelheid zink die uw planten uit het tuinbed kunnen opnemen, is niet voldoende om uw planten te beïnvloeden of iedereen te schaden die de groenten eet die in het tuinbed groeien. Als het gaat om tuinieren, of je nu in de grond, in een tuinplantenbak of in een tuinbed plant, is het kiezen van de juiste grond de sleutel.

Zorg er qua compost voor dat u geen verse of onafgewerkte compost aan de tuin toevoegt, omdat dit een negatieve invloed heeft op de verhoogde tuin, omdat deze zuurgraad aan de grond toevoegen. Ze zullen een geweldige plek zijn om een klein tuin-tot-bordproject te starten, zodat je alleen het beste voedsel eet dat je zelf hebt gekweekt in de best mogelijke omstandigheden. Een van de grootste angsten die tuinders hebben over het gebruik van metalen tuinbedden, is dat het zink dat in dit proces wordt gebruikt in de grond sijpelt en alle planten en groenten die erin groeien, beschadigt. .