Kun je metaal gebruiken voor verhoogde tuinbedden?

Ze zijn duurzaam, stevig, bestand tegen beschadiging, kunnen niet rotten als hout en gaan tientallen jaren mee. Bovendien zijn gegalvaniseerde stalen bedden zeer duurzaam en zou het blootstelling aan grote hoeveelheden zuurgraad vereisen om het staal te laten afbreken.

Kun je metaal gebruiken voor verhoogde tuinbedden?

Ze zijn duurzaam, stevig, bestand tegen beschadiging, kunnen niet rotten als hout en gaan tientallen jaren mee. Bovendien zijn gegalvaniseerde stalen bedden zeer duurzaam en zou het blootstelling aan grote hoeveelheden zuurgraad vereisen om het staal te laten afbreken. De meeste tuingronden zijn pH-neutraal, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze uw tuinbed beschadigen. Ze zijn veilig te gebruiken voor tuinieren.

De zinklaag die voor het oppervlak van het metaal wordt gebruikt, vereist dat de zuurgraad wordt verbroken en voordat het in de grond kan gaan uitlogen. Traditioneel werden verhoogde tuinbedden allemaal gemaakt van hout en af en toe baksteen en steen. Maar tegenwoordig kunt u gegalvaniseerd staal vinden als een haalbare optie voor verhoogde bedden. Gegalvaniseerd metaal is volkomen veilig te gebruiken bij het bouwen van uw verhoogde bed.

Het is sterk en gebouwd om lang mee te gaan. Gegalvaniseerd metaal heeft ook geen negatieve effecten op uw planten. Het is volkomen veilig om te planten in verhoogde bedden van gegalvaniseerd metaal. Op dit moment is er een heropleving van de belangstelling voor metaal als materiaal voor verhoogde tuinbedden, waarbij bedrijven specifiek metalen verhoogde tuinbedsets produceren die eenvoudig te monteren, veilig te gebruiken en langer meegaan dan hout.

Hoewel metalen tuinbedden in het begin een beetje duurder zijn in vergelijking met houten bedden, bieden ze de beste langetermijnoplossing en waarde voor hoveniers. Of u nu kiest voor een metalen verhoogd tuinbed of een houten tuinbed, uiteindelijk hangt het af van uw budget, situatie en de stijl die u in uw tuin wilt hebben. Een van de grootste angsten die tuinders hebben over het gebruik van metalen tuinbedden is dat het zink dat in dit proces wordt gebruikt in de grond sijpelt en alle planten en groenten die erin groeien, zal beschadigen. We bieden verhoogde tuinbedsets en modulaire tuinbedsystemen die eenvoudig te monteren zijn en de structurele integriteit van het verhoogde tuinbed vergroten.

Nu u wat meer weet over metalen tuinbedden, volgen hier een paar aanvullende tips die u zullen helpen uw tuinbed te onderhouden om de levensduur van het product te verlengen en enkele van de eerder genoemde zorgen aan te pakken en gezondere planten en groenten te laten groeien. Voordat u verder gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat een verhoogd tuinbed is, wat verhoogde tuinbedsets zijn en welke kit het meest geschikt is voor uw behoeften. Na dagen van beraadslaging over logistiek, grootte, esthetiek en kosten tussen de verschillende soorten verhoogde tuinbedden, vestigde ik me uiteindelijk op golfplaten verhoogde tuinbedden. Als het gaat om tuinieren, of je nu in de grond, in een tuinplantenbak of in een tuinbed plant, is het kiezen van de juiste grond de sleutel.

Een leuke en moeiteloze optie voor uw tuinindeling, verhoogde tuinbedsets zijn een bekende trend waar een aantal mensen de voorkeur aan geven. Door het bodemniveau te verhogen, verminderen verhoogde tuinbedden de rugbelasting door het buigen en draaien te elimineren die optreedt wanneer u een traditionele tuin verzorgt. Veel mensen investeren liever in verhoogde tuinbedsets, omdat ze worden geleverd met alles wat je nodig hebt op één plek, en vereisen alleen dat je de stukken in een staande structuur monteert, wat een leuke en boeiende activiteit is, vooral voor degenen die geobsedeerd zijn door tuinieren. De microscopische hoeveelheid zink die uw planten uit het tuinbed kunnen opnemen, is niet voldoende om uw planten te beïnvloeden of iedereen te schaden die de groenten eet die in het tuinbed groeien.

Als u ervoor kiest om uw houten tuinbedden af te dichten, kies dan voor een niet-giftige sealer, zoals Garden Seal of Hope's Natural Tung Oil. De meeste tuinders geven er echter de voorkeur aan hun hout te kopen bij de plaatselijke ijzerhandel, en bossen zoals dennen zijn zeer betaalbaar, zelfs voor een groot tuinproject met verhoogd bed.