We Make the City. Rainproof !

De Tuin van Jan is Amsterdams eerste echte Regentuin. Overtollig en kostbaar regenwater wordt hier opgevangen en bewaard. Zo raakt het Amsterdamse riool niet overbelast tijdens zware regenbuien. Zo maakt de Regentuin van Jan Amsterdam leefbaar en regenbestendig. We Make the City. ClimateProof !

Zaterdag & zondag a.s. open van 12 tot 6.

WMTC19_A0_opmaak3.jpg

Tuin van Jan seizoen 2016

Vanaf 1 april a.s. is de Tuin van Jan weer elke zondag open van 12 tot 18 uur. Iedereen is van harte welkom!

Het lesprogramma voor basisscholen, ‘Je eigen paradijs’, gaat eveneens van start op 1 april.

Op 12 en 13 maart kun je in de Tuin van Jan een bijzonder openluchtconcert bijwonen: een uitvoering van het stuk 4’33” van John Cage! Op de poster hieronder staan alle details.

tuin-van-jan-openluchtconcert.jpg

Voorjaar 2014

Beste vrienden van de Tuin van Jan,

De “online” Jan loopt iets achter de echte Jan maar de tuin is na een korte en zachte winterslaap weer geopend voor het publiek. Iedere zondag van 12 tot 18 uur.

En iedere zaterdag wordt er getuinierd, geschoffeld, geplukt en gecomposteerd door buren en buitenlui, van 10 tot 14 uur. We zijn altijd op zoek naar handige, groene handjes. Dus als je zin hebt ?

tuin-van-jan-bloemen-blog-2.jpg

Hierbij een kleine foto-impressie van de eerste weken van ons 2e jaar. In jaar 1 lag Jan er nog een beetje bij als een nette Aalsmeerse Vinex-tuin en dat kwam omdat ie nog zo kersvers was. Maar nu is de tuin zijn harde kantlijnen kwijt en begint te golven, te verzachten en zijn eigen natuurlijke weg te gaan. De meeste bewoners – van Lenteklokje tot Afghaanse tulp en van boomklever tot gestreepte kikker, langzaam ontwakend onder het riet van de vijverkant – voelen zich er prima thuis.

Gestreepte kikker

Gestreepte kikker

We hopen van harte dat jullie ook dit jaar weer komen genieten van de stilte en de schoonheid van de Tuin van Jan: ons eigen stadsparadijs in hartje Baarsjes.

Groetjes van Jan.

tuin-van-jan-bloemen-1-blog.jpg
tuin-van-jan-bloemen-2-blog.jpg
tuin-van-jan-bloemen-3-blog.jpg

Jan is open!

Op woensdag 15 mei was het zover: de Tuin van Jan werd officieel geopend! En hoe: de zon brak ineens door, vanuit Café Cook werden schalen vol heerlijke hapjes aangevoerd, de narcissen stonden als enige in Nederland nog steeds in bloei, net als hyacinthen, tulpen en allerlei ander blij lentespul, en de Tuin van Jan werd bevolkt door wel honderd vrolijke bezoekers, die allemaal heel tevreden waren met het resultaat.

De kinderen vermaakten zich met de ‘catwalk’ en later ook met de fontein die aanging toen portefeuillehouder Hetty Welschen (Stadsdeel West) en Lidy van der Schaft, directeur Wonen van Woonstichting De Key, samen op een knop drukten om Jan officieel te openen.

Het was een gezellige bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar spraken, nieuwe vrijwilligers zich meldden en zelfs een minuut en tien seconden stilte in acht werd genomen, omdat Jan ten slotte een stiltetuin is. Maar deze middag even niet, want het bleef nog lang onrustig achter het Jan Maijenplein..

Zie ook het fotoalbum op facebook!

de-tuin-van-jan-jan-is-open.jpg
de-tuin-van-jan-jan-is-open-1.jpg
de-tuin-van-jan-jan-is-open-2.jpg