Wanneer de gardeniaboom naar binnen te brengen?

Deze plant geeft de voorkeur aan dagtemperaturen van 75 tot 82 F, dus als je gardenia binnenshuis kweekt, moet je hem relatief warm houden. Om deze reden moeten potplanten buiten elke nacht binnenshuis worden gebracht wanneer de temperaturen onder het minimum dalen.

Wanneer de gardeniaboom naar binnen te brengen?

Deze plant geeft de voorkeur aan dagtemperaturen van 75 tot 82 F, dus als je gardenia binnenshuis kweekt, moet je hem relatief warm houden. Om deze reden moeten potplanten buiten elke nacht binnenshuis worden gebracht wanneer de temperaturen onder het minimum dalen. In de zomermaanden kunt u uw gardenia naar buiten brengen en de plant op een schaduwrijke plek houden. Breng de plant weer naar binnen als de temperatuur onder de 60° F (15° C) daalt.

Gardenia's hebben dagelijks minstens vier uur zonlicht nodig (de meeste bloeiende planten hebben in principe deze vereiste, hoewel er uitzonderingen zijn). Zonder minstens zoveel licht bloeien ze gewoon niet. In onze vrij brute zomerhitte beschermt enige schaduw in de middag het gebladerte van de gardenia tegen verbranding. Afgevallen bloemknoppen kunnen door een paar dingen worden veroorzaakt.

Gardenia-verzorging omvat veel fel licht, regelmatig water geven, gematigde temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Kortom, gardenia's protesteren tegen donkere, droge, warme omstandigheden. Gele bladeren zijn een symptoom van te veel water geven. Gebruik een pot met afvoergaten om drassige grond te voorkomen.

Worden de bladeren geel, maar zijn de bladnerven nog groen? Deze zuurminnende kamerplant is qua voedingswaarde onevenwichtig. Voed je gardenia (zie Meststof hieronder). Het helpt ook om het hele jaar door warm te houden. Spetterde bladeren maken Polka Dot Plant tot een ongewone en aantrekkelijke kamerplant.

Ontdek hoe je moet groeien, wanneer je water moet geven en waarom je je plant moet knijpen. Of je nu je gardenia plant binnen of buiten kweekt, ze hebben allemaal helder, indirect licht nodig. Binnen in huis betekent dit in de buurt van een zonnig raam, maar niet noodzakelijkerwijs op de vensterbank zelf zitten. Een kamer op het zuiden is ideaal, met de plant ergens in de kamer geplaatst maar niet de hele dag onder de brandende stralen van de zon zit.

De meeste lampen voor kamerplanten zorgen voor de juiste hoeveelheid licht, maar het kan zijn dat u moet experimenteren met hoe dicht de gardenia bij de lichtbron blijft, door hem naar behoefte dichter of verder weg te brengen.