Wanneer is de beste tijd om een gardeniaplant te verplaatsen?

De beste tijd om gardenia-planten te verplanten is in de herfst, nadat de plant klaar is met bloeien. Gardenia-planten planten het beste bij koel weer en de plant vertraagt.

Wanneer is de beste tijd om een gardeniaplant te verplaatsen?

De beste tijd om gardenia-planten te verplanten is in de herfst, nadat de plant klaar is met bloeien. Gardenia-planten planten het beste bij koel weer en de plant vertraagt. Ongeveer een week voordat u gardeniastruiken verplant, snoeit u de takken met een kwart of een derde terug. Gardenia's moeten in de herfst worden getransplanteerd, nadat ze zijn gestopt met bloeien.

Ze geven de voorkeur aan gedempte schaduw en groeien graag in zure grond die goed afvoert en rijk is aan organisch materiaal. De grootste uitdaging voor het verplaatsen van een gevestigde gardenia ligt in het uitzoeken hoe ver de wortels van de plant zich rond de plant uitstrekken. Probeer een paar verkennende porren rond de omtrek van de struik voordat je gaat graven. Als je wortels raakt, ga dan nog breder uit dan de struik zelf.

Beste Deidre, Nu het lente is, zullen je gardenia's nieuwe groei opzetten en nieuwe bloeiende knoppen vormen, dus het is niet het beste moment om ze te verplanten. Als het uitkomt, is het beter om te wachten tot je gardenia's klaar zijn met bloeien en ze dan te verplanten. Je zou dit in de herfst kunnen doen als het milder weer is. Koop voordat u ze verplant een product genaamd Yates Waterwise DroughtShield.

Dit product beschermt uw planten tegen transplantatieschokken door een beschermende dunne polymeerfilm op het blad te plaatsen. Als je ze met succes hebt getransplanteerd, geef je water met een zeewieroplossing om je planten te versterken en de wortelgroei te stimuleren. De beste tijd om gardenia's te verplanten is in de herfst, direct nadat het stopt met bloeien en in rustperiode begint te gaan of vertraagt. Er is minder kans dat het in transplantatieschok terechtkomt.

Ze bloeien het beste als hun pot wat klein is. Verplant pas als je wortels uit de bodem van het afvoergat van de pot ziet komen en alleen in een pot die een maat groter is. Transplantatie wanneer in het voorjaar nieuwe groei begint en de kluit zo min mogelijk storen. Volgens het Clemson Cooperative Extension Home %26 Garden Information Center is herfst de beste tijd voor het verplanten van gardenia's naar een nieuwe locatie of het verplanten van nieuwe planten van pot naar tuinbed.