Wanneer is de beste tijd om verhoogde tuinbedden te planten?

Daarom raden we aan om uw gewassen te planten wanneer de nachttemperaturen constant in het midden tot hoge jaren 40 liggen. Dit is meestal niet eerder dan 20 mei.

Wanneer is de beste tijd om verhoogde tuinbedden te planten?

Daarom raden we aan om uw gewassen te planten wanneer de nachttemperaturen constant in het midden tot hoge jaren 40 liggen. Dit is meestal niet eerder dan 20 mei. Maak je geen zorgen over planten al in juni. Andere belangrijke overwegingen zijn vorstdata en bodemtemperatuur.

In plantzones 3 tot 6 valt het primaire tuinseizoen tussen de eerste en laatste vorstdatum. Koudgevoelige planten mogen pas de tuin in gaan als alle gevaar voor vorst voorbij is. Dit valt meestal ergens tussen maart en mei, afhankelijk van je groeizone. Als je je groeizone niet kent, kijk dan op de USDA-zonekaart.

De grond in verhoogde bedden warmt sneller op in het voorjaar, dus planten kan eerder worden gedaan. En als het bed smal is, 3 voet of minder, hoeft u niet op de grond te stappen en voorkomt het verdichting. Het is veel gemakkelijker voor wortels om te groeien in losse grond. Er zijn ongeveer 14 jaar verstreken sinds Fresh from the Garden.

Sindsdien heb ik veel verhoogde bedinstallaties ontworpen en begeleid. Mijn Growing a Greener World-team en ik hebben door het hele land gereisd en veel tuinopstellingen met verhoogde bedden gezien. We hebben bedden gezien boven beton, veel gemeenschapstuinen, zo ongeveer alles. We hebben gezien wat wel en niet werkt.

Geef zoveel mogelijk ruimte — en praktisch — voor de groei van je plantenwortels. Als je de podcast van vorige week hebt bekeken, zou je weten dat een diepte van 18 ook de perfecte zithoogte is. Gebouwd van 6 ″ x6 ″ cederbalk, elk bed is 18 ″ lang, 3 ′ of 4 ′ breed, en 12 ′ lang. De verhoogde bedhoogte van de GardenFarm van 18 ″ stelt Joe Lamp'l in staat om groei en vroege waarschuwingssignalen voor problemen beter te observeren.

Ik gebruikte 16 'lengtes van 6 x6 onbehandelde ceder op de GardenFarm, maar wonen in het zwaarbevolkte gebied van Atlanta biedt me een betere voorraad houtmaterialen dan voor velen van jullie beschikbaar zal zijn. Een van de ingrediënten van Portlandcement is vliegas (variërend van 15% tot 25%). Het wordt gebruikt om betonblokken lichter en toch sterker te maken. Vliegas is een fijn poederbijproduct van de verbranding van steenkool, dus met andere woorden, het is een bijproduct van aardolie.

Als de zijkanten van uw verhoogde bedden naar buiten buigen in het midden van lange overspanningen, kan dit op twee manieren worden gecorrigeerd. U kunt een paal aan de binnenkant van het bed plaatsen en de gebogen zijde in de paal schroeven. Dit kan een seizoen of twee duren. Een betere methode is om de gebogen zijde naar binnen te trekken en aan de andere kant van het bed te bevestigen.

Gebruik ½ aluminium platte kolf en boor een gat in elk uiteinde voor schroeven. Bevestig deze balk aan de bovenrand van de onderste planken (als het bed twee planken hoog is), of buig de kolf in een hoek van 90 graden en schroef deze aan de binnenkant van de planken. Gefabriceerde verhoogde bedden zijn meestal ontworpen met dwarssteunen of middenpennen, zodat buigen niet optreedt. Als het tijd is om te oogsten, wil je niet door een hoge tomatenplant reiken om wat wortels erachter te trekken.

Ontwerp dus de lay-out van planten met de hoogste, zoals maïs of okra, om langs de middellijn van het verhoogde bed te groeien. Plant planten van gemiddelde hoogte, zoals paprika's, aan weerszijden. Zoek ten slotte de kortste planten, zoals radijs en wortels langs de randen van het bed. Op deze manier kunt u gemakkelijk elke plant bereiken vanaf beide kanten van het verhoogde bed.

Ten eerste raad ik aan om verhoogde bedden in de buurt van een waterbron te plaatsen. Of u nu plant om uw bedden met de hand water te geven of een efficiënter systeem van soakerslangen of druppelleidingen gebruikt, het gemakkelijk toegankelijk hebben van water bespaart u veel tijd en hoofdpijn. Bovenaan die lijst staat het voorbereiden van lente-tuinbedden voor aanplant. In de lente vindt het grootste deel van de aanplant plaats in onze moestuinen en onze tuingrond moet klaar zijn voor de vele zaden en planten die wachten om in de tuin te worden gestopt.

Het dichter bij uw huis houden van de tuin kan in de eerste plaats ook helpen om roofdieren te ontmoedigen om uw tuin te bezoeken. U moet de aanbevelingen voor containertuinieren volgen over de aanbevelingen voor tuinieren met verhoogd bed, aangezien het bed wordt ingesloten en niet open staat voor de grond. In mijn ervaring denken de meeste tuinders dat het voorbereiden van lentetuinbedden voor aanplant vele uren tijdrovende en vaak fysiek uitputtende arbeid vereist. GARDEN COACHING Krijg persoonlijk advies over je worstelingen, doelen en tuinambities met een tuincoachingsessie, persoonlijk of virtueel.

Ik mix en bewaar deze grond in mijn tuinwagen, zodat het gemakkelijker op mijn rug is om hem rond te rollen naar het verhoogde bed en meerjarige tuinen. Omdat mijn tuin zich in een gebied bevond waar hoogte beschikbaar was, zette ik de vaten op een hoger niveau dan de tuin. In dit bericht laat ik je zien hoe je je tuin kunt opzetten voor een gemakkelijke voorbereiding van de lentetuin, dus als het zonnige en warme weer aanbreekt, kun je naar je tuin lopen en beginnen met het planten van je zaden en planten, geen baanbrekend werk vereist. Ik denk dat de beste manier om te leren hoe je zaden plant, is door te zien hoe ik het echt in mijn tuin doe in de bijbehorende video.

Toen ik vroeger een perceel in een gemeenschapstuin had, merkte ik elk voorjaar dat mijn mede-tuinders veel onnodige tijd besteedden aan het voorbereiden van hun lentetuinbedden voor aanplant. Dit zijn geen slechte dingen om in een moestuin te hebben, omdat ze bijdragen aan de algehele aantrekkelijkheid van uw tuin. Tegenwoordig worden tuinders innovatief en gebruiken ze verschillende materialen om hun moestuinen te laten groeien. Deze eerste twee stappen zijn langetermijnacties die u dit seizoen in uw tuin kunt implementeren om uzelf in het voorjaar een veel gemakkelijkere tijd in te richten, wanneer het tijd is om te beginnen met het voorbereiden van lentetuinbedden voor aanplant.

Hoewel de meeste groenten die je wilt kweken direct in de tuin kunnen worden gestart vanuit zaad, is het in veel gevallen het beste om met een plant te beginnen. Een van de beste manieren om de tijd die nodig is om je lentetuin klaar te maken voor beplanting te verminderen, is door hem onkruidvrij te houden. .