Wat is het beste materiaal voor een verhoogd tuinbed?

Cedar of Redwood Cedar en redwood zijn de twee beste keuzes van hout om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten.

Wat is het beste materiaal voor een verhoogd tuinbed?

Cedar of Redwood Cedar en redwood zijn de twee beste keuzes van hout om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten. De kosten van elk kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar u woont. Het maakt niet uit wat voor soort inheemse grond je hebt, door verhoogde bedden te bouwen, kun je de perfecte grondmix creëren voor alles wat je wilt kweken zonder je zorgen te hoeven maken over het aanbrengen van onmogelijke hoeveelheden wijzigingen in de grond eronder.

Of je grond nu klei, steen of zand is, iedereen kan op deze manier groenten, kruiden en bloemen verbouwen met een obstakel minder. In feite kunt u zelfs verhoogde bedden plaatsen over ongebruikte betonnen gebieden en op daken, waardoor kleine of stedelijke zonnige ruimtes potentiële plekken voor een tuin worden. Verhoogde bedden helpen ook om onkruidproblemen te verminderen, tuinieren toegankelijker te maken voor degenen die moeite hebben om voorover te buigen en voor hun planten te zorgen, en de bedden zorgen voor een algehele aangename uitstraling die in bijna elk landschap of ontwerpesthetiek past. Zowel ceder als redwood voegen een mooie uitstraling toe aan uw tuin met verhoogd bed, terwijl ze ook een natuurlijke weerstand tegen vocht, insecten en rot gebruiken.

Hoewel deze materialen na verloop van tijd nog steeds zullen afbreken, krijg je gemakkelijk vijf of meer jaar van een goed gebouwd ceder- of redwood-bed, waarvan sommige zelfs tien jaar of langer duren, afhankelijk van het klimaat. Onbehandeld hout kan over het algemeen mooie, rustiek ogende verhoogde bedden maken. Het enige dat u bij het gebruik van deze producten in gedachten moet houden, is dat ze veel sneller kapot gaan dan andere opties. Maar zelfs met onbehandeld hout kunnen verhoogde bedden drie of meer jaar meegaan voordat secties moeten worden vervangen, waardoor het een geweldige economische optie is voor diegenen die op zoek zijn naar oplossingen met tijdelijke, goedkope en gemakkelijk verhoogde bedden, terwijl u na verloop van tijd langzaam meer langdurige bedden aan uw tuin toevoegt.

Als je veel natuurlijk gesteente in en rond je eigendom hebt, gebruik de rots dan goed door een natuurlijk verhoogd bed te creëren. Hoewel je een behoorlijke training krijgt door de rotsen naar je tuinsite te verplaatsen, zal de eerste inspanning resulteren in langetermijnwinsten met rotsverhoogde bedden die bijna voor onbepaalde tijd meegaan met weinig onderhoud. Je zult waarschijnlijk een soort mortel moeten gebruiken om de rotsen bij elkaar te houden, tenminste genoeg om hoogte op de muren te krijgen. Baksteen is een andere mooie optie, maar kan ook prijsverbodig zijn, afhankelijk van het type baksteen waar je naar kijkt en of het nieuw of gerecycled is.

Net als rots zullen bakstenen tuinbedden vele generaties tuinen staan die ooit zijn gebouwd. Een goedkoper alternatief is cementblok, dat ook dankzij YouTube in populariteit is gegroeid. De sintelblokvorm van betonblokken, vooral oudere, kan echter onder de categorie niet gebruiken vallen als ze vliegas bevatten die met het beton is vermengd. Vliegas bevat vaak zware metalen zoals kwik, arseen en lood, die in uw tuinbed kunnen uitlogen en de grond kunnen vervuilen.

Hout is waarschijnlijk de meest populaire optie die wordt gebruikt voor verhoogde tuinbedmaterialen. Wat u kiest, hangt voornamelijk af van wat er beschikbaar is in uw regio waar u woont, beschikbaarheid en prijs. Ik heb onbehandelde ceder gebruikt voor de meeste van mijn houten verhoogde bedprojecten. Niki, die aan de oostkust woont, heeft hemlock gebruikt voor haar uitgestrekte verhoogde bedtuin, want dat is wat er beschikbaar is in haar omgeving.

Onbehandeld hout is het meest voorkomende materiaal voor verhoogde bedden. Het komt vaak voor omdat het relatief eenvoudig en goedkoop is. Houten verhoogde tuinbedden hebben veel voordelen. Er zijn veel houtsoorten die je kunt gebruiken om bedden op te maken.

De algemene regel is hoe zachter het hout, hoe korter de levensduur van het materiaal. Zoiets als dennen gaat meestal maar vier jaar mee. Cedar daarentegen kan wel twintig jaar of langer meegaan. Helaas is hout dat lang meegaat erg duur.

Als alternatief kosten zachtere houtsoorten veel minder. Verhoogde bedsets zijn meestal gemaakt van hout. De echt leuke zijn ceder. Ze gaan lang mee en zien er geweldig uit, maar kosten veel.

Toch is een ceder verhoogd bed waarschijnlijk een goede investering vanwege de lange levensduur. Je hoeft misschien nooit iets anders te kopen. Het grootste nadeel van hout is de korte levensduur. Om de levensduur van hout te verlengen, kunt u een biologisch houtconserveringsmiddel gebruiken, bijv.

Als u hout wilt, is Eco Wood Treatment een goede oplossing. Het enige wat ik ga zeggen over onder druk behandeld hout is het niet gebruiken om voedsel te verbouwen. Gebruik het zelfs niet als het mogelijk is. Een leuk feit over drukbehandeld hout is dat het „drukbehandeld” wordt genoemd omdat het hout in een drukloze vuilwatertank wordt geplaatst die lucht verwijdert en vervangt door gif.

Composiethout is gemaakt van een combinatie van houtvezel en kunststof. Het wordt bij elkaar gehouden met een bindmiddel om de planken te maken. Je weet waarschijnlijk dat veel dekken zijn gemaakt van composiethout omdat het niet zo snel kapot gaat als onbehandeld hout, maar niet zo giftig is als drukbehandeld hout. Plastic is zowel duurzaam en sommige mensen vinden het aantrekkelijk.

Maar zelfs de goede kunststoffen, bijv. Wetenschappers hebben aangetoond dat chemische verontreiniging van de bodem wel optreedt. Je kunt het beste voedselveilige kunststoffen gebruiken bij het verbouwen van voedsel. Maar veel succes met het vinden van een verhoogd bed dat is gemaakt van voedselveilig plastic.

Voor velen zijn stenen het goedkoopste bouwmateriaal voor verhoogde bedden. Mogelijk hebt u ze al op uw terrein. Maar hun onregelmatige vorm maakt ze lastig. Dit komt omdat onregelmatige vormen betekenen dat het tijdrovend zal zijn om een stenen verhoogd bed van elke hoogte te maken, omdat je de stenen als een puzzel in elkaar moet zetten.

Metalen verhoogde tuinbedden hebben het voordeel dat ze ongeveer 10 jaar meegaan. Dit is een echt voordeel ten opzichte van andere materialen. Alle metalen verhoogde bedden zullen metaal bijdragen aan de overuren van de grond, dus ik zou vermijden om er voedsel in te verbouwen. Gegolfd metaal is meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat is gecoat met een zinklegering.

Het zink kan uitlogen in de grond, maar de niveaus worden als zeer klein beschouwd. Zowel planten als dieren hebben wat zink nodig in hun dieet, dus er is geen gezondheidsprobleem (ref. De beste soorten onbehandeld hout zijn cipres, ceder, redwood, eik, zwarte sprinkhaan of osage sinaasappel. Deze bossen zijn in sommige gebieden moeilijk te vinden en ze zijn meestal duur.

Door hun rotbestendige eigenschappen kunnen deze houtopties echter vele jaren meegaan - zelfs onder vochtige omstandigheden. In mijn eigen tuin heb ik een oude wastafel die ik vond op een antiekmarkt die ik heb omgebouwd tot een verhoogd bed, en de slatafel die ik heb gemaakt van een oude tafel. Ik tuinier en schrijf al meer dan 20 jaar over tuinieren en schrijven, maar ik merk dat ik altijd nieuwe dingen leer over de planten, insecten en andere beestjes die mijn achtertuin thuis noemen. Tuinieren in de achtertuin was een snelgroeiend fenomeen dat de VS en Canada overspoelde, dus Tom, zelf een fervent tuinman, sleutelde aan een tuinkit met verhoogd bed, ontworpen uit verschillende mixen van de gemineraliseerde houtsnippers.

Iemand die nieuw is in tuinieren, besloot verhoogde bedden te gebruiken en vroeg me naar de beste grootte, locatie, bouwmaterialen enz. De poging om afval te upcyclen tot nuttige dingen is echt bewonderenswaardig, maar sommige items - zoals oude banden - kunnen vaak het beste worden vermeden in de tuin. Als je niet zeker weet hoe geïnteresseerd je zult zijn in de hobby en geen specifieke plannen hebt voor je tuinontwerp, is het beter om gewoon een eenvoudig tuinbed te maken en daarmee te beginnen. Ik weet dat sommige tuinders hun verhoogde bedden langs de zijkanten (nooit de bodem) zullen bekleden met plastic, zodat het hout niet in de tuingrond uitlogt.

.