Wat is het beste soort verhoogd tuinbed?

Ceder en redwood zijn de twee beste houtkeuzes om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten.

Wat is het beste soort verhoogd tuinbed?

Ceder en redwood zijn de twee beste houtkeuzes om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten. De kosten van elk kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar u woont. We hebben ontdekt dat redwood betaalbaarder is aan de westkust, terwijl ceder gemakkelijker verkrijgbaar is en dus goedkoper is in het oosten van de VS.

Dit prachtige verhoogde tuinbed voegt verfijning en stijl toe aan elke ruimte, binnen of buiten. Het moderne, gestroomlijnde stuk is gemaakt van duurzaam laminaatplastic, met een corrosiebestendig geanodiseerd aluminium frame en volledig roestvrijstalen hardware. Het is verkrijgbaar in vier andere even aantrekkelijke afwerkingen en hoewel het er fantastisch solo uitziet, kan het ook met andere worden gecombineerd en aan een muur worden gemonteerd. Dit model is gemaakt in Californië en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Als je een hoop groenten wilt verbouwen maar ruimtebeperkingen hebt, is een verticale plantenbak de juiste keuze. Dit verhoogde tuinbed met meerdere niveaus geeft je vijf plantenbakken opgehangen aan een vrijstaand, stevig zwart metalen frame dat opent als een trapladder. De plantenbakken zijn allemaal 22 inch lang, gemaakt van voedselveilig, BPA-vrij plastic (gemaakt zonder lood of kwik), en vergrendelen op hun plaats onder de lip zodat ze veilig zijn. Planten in verhoogde tuinbedden is in wezen een lege lei die je helemaal opnieuw kunt beginnen en enkele van de uitdagingen kunt vermijden die gepaard gaan met tuinieren in de grond.

Hiermee kunnen gebruikers vrijwel overal een tuin plaatsen, zelfs als de tuin niet geschikt is voor het installeren van een traditionele tuin op de begane grond. En als u meer tijd in de tuin wilt doorbrengen en minder tijd op de bank wilt doorbrengen om uw pijnlijke rug te laten rusten, dan zal een van de ergonomisch vriendelijke taillehoge tuinbedden die we hebben gevonden zeker voor u werken. We hebben verschillende soorten verhoogde tuinbedden toegevoegd, of u nu op zoek bent naar bedden die groot genoeg zijn zodat u zich niet hoeft te bukken naar de tuin of bedden die uw buitenruimte wat stijl geven. Nadat u de grootte van het verhoogde tuinbed hebt bepaald dat u zoekt, overweeg dan waar het tuinbed van is gemaakt, evenals extra functies zoals afvoergaten en voeringen.

Als u ervoor kiest om uw houten tuinbedden af te dichten, kies dan voor een niet-giftige sealer, zoals Garden Seal of Hope's Natural Tung Oil. Of u nu een beginnende tuinman bent of een ervaren professional bent, het gebruik van verhoogde tuinbedden is een geweldige manier om uw tuinplannen te diversifiëren en het meeste uit uw buitenruimte te halen. Carmen DeVito, oprichter van tuin- en landschapsontwerpbedrijf Garden Cult, zei dat verhoogde tuinbedden ook geweldig zijn voor beginnende tuiniers, omdat ze u in staat stellen de grootte van uw tuin te regelen, evenals factoren zoals de bodemgesteldheid. Onze beste algemene keuze, Greenes Fence verhoogd tuinbed, vinkt echter alle vakjes aan die het is gemaakt van weerbestendig ceder, is goed ontworpen en bevat veel planten.

Vanwege de enorme hoeveelheid grond en vocht die verhoogde tuinbedden nodig hebben, is lichtgewicht plastic gewoon niet de beste optie. Dit verhoogde tuinbed is aan één kant plat, zodat het recht tegen een muur past, zodat u het meeste uit een moestuin op het balkon kunt halen. Verhoogde tuinbedden kunnen vrijwel elke vorm aannemen, van gelaagde houten constructies tot verhoogde karren op wielen tot verticale tuinconstructies die 1,80 meter hoog zijn. Of je nu nieuw bent in tuinieren of jezelf als een expert beschouwt, een verhoogd tuinbed kan het proces gemakkelijker maken.

Maar met verhoogde tuinbedden kunt u bijna overal een tuin planten, van een klein stukje gras tot een patio. DeVito merkte ook op dat verhoogde tuinbedden tuinieren gemakkelijker maken voor mensen met fysieke uitdagingen of handicaps die het moeilijk maken om voorover te buigen, op hun knieën te werken of dicht bij de grond te hurken.