Wat is het veiligste verhoogde tuinbed?

Ceder en redwood zijn de twee beste houtkeuzes om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten.

Wat is het veiligste verhoogde tuinbed?

Ceder en redwood zijn de twee beste houtkeuzes om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten. De kosten van elk kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar u woont. We hebben ontdekt dat redwood betaalbaarder is aan de westkust, terwijl ceder gemakkelijker verkrijgbaar is en dus goedkoper is in het oosten van de VS.

Voor moestuinen wordt het echter aanbevolen om drukbehandeld hout te vermijden, omdat het zware metalen in de grond kan uitlogen. Gelukkig zijn de meest eenvoudig te monteren verhoogde bedden meestal gemaakt van voedselveilig, rotbestendig hout of plastic. Zowel ceder als redwood voegen een mooie uitstraling toe aan uw verhoogde bedtuin en gebruiken tegelijkertijd een natuurlijke weerstand tegen vocht, insecten en rot. Hoewel deze materialen na verloop van tijd nog steeds zullen afbreken, krijg je gemakkelijk vijf of meer jaar van een goed gebouwd ceder- of redwoodbed, waarvan sommige zelfs tien jaar of langer duren, afhankelijk van het klimaat.

Hout is waarschijnlijk de meest populaire optie die wordt gebruikt voor verhoogde tuinbedmaterialen. Wat u kiest, hangt voornamelijk af van wat er beschikbaar is in uw regio waar u woont, beschikbaarheid en prijs. Ik heb onbehandelde ceder gebruikt voor de meeste van mijn houten verhoogde bedprojecten. Niki, die aan de oostkust woont, heeft hemlock gebruikt voor haar uitgestrekte verhoogde bedtuin, want dat is wat er beschikbaar is in haar omgeving.

In mijn eigen tuin heb ik een oude wastafel die ik vond op een antiekmarkt die ik heb omgebouwd tot een verhoogd bed, en de slatafel die ik van een oude tafel heb gemaakt. Tuinders die in de buurt van cipressenmolens wonen, bijvoorbeeld in het zuidoosten van de Verenigde Staten, zullen veel meer geluk hebben om het te vinden dan tuinders die in andere regio's wonen. Hiermee kunnen gebruikers vrijwel overal een tuin plaatsen, zelfs als de tuin niet geschikt is voor het installeren van een traditionele tuin op de begane grond. Het kiezen van het beste verhoogde tuinbed hangt af van ruimtebeperkingen, fysiek comfort, ontwerp en het type planten dat wordt gekweekt.

Ik weet dat sommige tuinders hun verhoogde bedden langs de zijkanten (nooit de bodem) zullen bekleden met plastic, zodat het hout niet in de tuingrond lekt. Tuinieren in de achtertuin was een snelgroeiend fenomeen dat de VS en Canada overspoelde, dus Tom, zelf een fervent tuinman, sleutelde aan een tuinset met verhoogd bed, ontworpen uit verschillende mengsels van de gemineraliseerde houtsnippers. Als u ervoor kiest om uw houten tuinbedden af te dichten, kies dan voor een niet-giftige sealer, zoals Garden Seal of Hope's Natural Tung Oil. Blijf lezen om te leren hoe u het beste verhoogde tuinbed voor uw achtertuin kunt kiezen, en ontdek waarom de volgende modellen allemaal een plekje verdienden in deze reeks van enkele van de beste verhoogde tuinbedden voor planten in de achtertuin.

Onze beste algemene keuze, Greenes Fence verhoogd tuinbed, vinkt echter alle vakjes aan die het is gemaakt van weerbestendig ceder, is goed ontworpen en bevat veel planten. Ik tuinier en schrijf al meer dan 20 jaar over tuinieren, maar ik merk dat ik altijd nieuwe dingen leer over de planten, insecten en andere beestjes die mijn achtertuin thuis noemen. Het vergelijken van enkele van de belangrijkste kenmerken, zoals materiaal, grootte en montagevereisten die de meeste tuinbedden bieden en het overwegen van uw tuindoelen, ruimte en ontwerpschema, kan het waden door de opties gemakkelijker maken.