Wat leg je op de bodem van een verhoogd tuinbed?

Je kunt de bodem van een verhoogd tuinbed vullen met een aantal organische materialen, waaronder stro, gemaaid gras, houtsnippers en bladeren. Plaats karton - of een geschikt onkruidbarrièremateriaal - over deze organische laag en weeg het af met een paar stenen of haringen.

Wat leg je op de bodem van een verhoogd tuinbed?

Je kunt de bodem van een verhoogd tuinbed vullen met een aantal organische materialen, waaronder stro, gemaaid gras, houtsnippers en bladeren. Plaats karton - of een geschikt onkruidbarrièremateriaal - over deze organische laag en weeg het af met een paar stenen of haringen. Dus wat leg je onderaan een verhoogd tuinbed? Idealiter moet een barrière tussen uw tuingrond en de grond op de bodem van een verhoogd tuinbed worden geplaatst om te voorkomen dat onkruid naar boven komt. Veel voorkomende materialen die worden gebruikt voor barrières zijn karton, kranten, bladeren en landschapsstof, maar er zijn ook tal van andere opties.

Zelfs als je geen kranten meer krijgt, zijn er genoeg plaatsen waar je er gratis een paar kunt bemachtigen. Openbare plaatsen zoals supermarkten, hotels, winkels, recyclingcentra of de plaatselijke bibliotheek hebben vaak een heleboel oude kranten waar ze vanaf moeten komen. Neem contact op met een van hen en ze zullen waarschijnlijk genoeg oude kranten hebben die ze gratis willen uitdelen. Krant is bestand tegen ontbinding, maar als er voldoende tijd is, zal het uiteindelijk kapot gaan.

Terwijl uw barrière wordt vernietigd, zal deze veel koolstof in de bodem afgeven. Dit is een goede zaak, want koolstof helpt microben te voeden die in de bodem leven, wat leidt tot een betere, gezondere tuingrond. Zoals eerder vermeld, zal de krant uiteindelijk op de een of andere manier composteren. Een manier waarop u de ontbinding kunt vertragen, is door uw krant in lagen te leggen.

Hoe meer lagen kranten je hebt, hoe meer tijd het kost voordat de barrière volledig is ontbonden. Een zorg die veel mensen hebben over het gebruik van kranten, is dat het de bodem zal beschadigen met chemicaliën en gifstoffen vanwege de inkt waarin het is bedekt. Kranteninkt is echter eigenlijk gebaseerd op soja, dus het doet geen schade aan de grond of de planten die erin groeien. Karton is een ander geweldig materiaal om op de bodem van een verhoogd bed te plaatsen als je een beperkt budget hebt.

Net als kranten is het ook erg goedkoop en gemakkelijk in handen te krijgen. Karton zal uiteindelijk overuren ontbinden, maar omdat het dikker en duurzamer is dan kranten, zal de ontbinding ervan veel meer tijd kosten. Karton duurt meestal ongeveer 4-6 maanden om te ontbinden, maar het type karton dat u gebruikt, heeft echter grote invloed op de ontbindingstijd. Net als kranten zijn er ook genoeg plekken waar karton gratis wordt uitgedeeld.

Winkels, recyclingcentra en zelfs websites zoals craigslist hebben vaak dozen die mensen gratis willen uitdelen. Hoewel u vrijwel elk type karton kunt gebruiken om de onderkant van uw verhoogde bed te bekleden, kunt u verwachten dat de dikkere, meerlagige vellen karton het beste werken. Door hun stevige, gegolfde structuur zijn ze veel langer bestand tegen ontleding dan dun enkellaags karton. Een type karton dat u echter niet moet gebruiken, is karton met glanzende opdruk erop.

Dit omvat, maar is niet beperkt tot, zaken als dozen met ontbijtgranen, frisdrankdozen en schoenendozen. De glanzende inkt op dit type karton kan chemicaliën en gifstoffen in de grond afgeven wanneer het uiteenvalt. Dit zal op zijn beurt schadelijk zijn voor de omliggende grond en planten. Als je bereid bent wat geld uit te geven, is landschapsstof een buitengewoon geweldig materiaal om op de bodem van een verhoogd bed te plaatsen.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van landschapsweefsel is dat het zeer duurzaam is en extreem bestand tegen ontbinding. Landschapsstof gaat meer dan 10 jaar mee voordat het moet worden vervangen. Dit maakt het op de lange termijn een geweldige optie. Naast het bekleden van de onderkant van uw verhoogde bed met landschapsstof, kunt u ook de bovenkant van de grond bedekken.

Zorg er wel voor dat je gaten uitsnijdt waar je planten doorheen kunnen groeien. Door landschapsstof op zowel de onderkant als de bovenkant van uw verhoogde bed te plaatsen, maakt u het vrijwel onmogelijk voor onkruid om naar boven te komen. Landschapsstof is ook doorlatend, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het water blokkeert. Je kunt gewoon direct over de stof water geven en het water gaat er doorheen.

Maak bij het winkelen voor landschapsstof niet de fout om het te verwarren met landschapsplastic, aangezien het twee totaal verschillende materialen zijn. Hoewel landschapsplastic ook geweldig is in het buiten houden van onkruid, biedt het absoluut geen drainage, omdat er geen gaten of openingen zijn waar water doorheen kan, in tegenstelling tot landschapsstof. Jute is een geweldig alternatief voor landschapsstof. Het gaat niet zo lang mee als landschapsstof, maar het zal nog vele jaren duren voordat het uiteenvalt.

Jute is ook geweldig om water door te laten gaan dankzij de openingen tussen de draden. Als gevolg hiervan heb je een betere afvoer in je verhoogde bed als je jute gebruikt. Een nadeel van het gebruik van jute is echter dat de randen ervan gemakkelijk rafelen. Wanneer jute gedurende een bepaalde tijd wordt gesneden, gescheurd of zelfs gewoon aan de elementen wordt blootgesteld, zullen de randen verslijten en ontrafelen.

Hierdoor ziet je jute er rommelig uit en versnelt het ook de afbraak ervan. Als een van de vorige materialen geen optie voor u is, kan het plaatsen van bladeren op de bodem van uw verhoogde bed helpen onkruid een tijdje buiten te houden. Hoewel het vrij eenvoudig is om de bodem van een verhoogd bed met bladeren te vullen, zullen ze vroeg of laat zeker ontbinden. Bladeren hebben meestal ongeveer 6 tot 12 maanden nodig om te ontbinden.

Aan de heldere kant voegen die gecomposteerde bladeren veel organisch materiaal toe aan je grond. Een manier om de snelle afbraak van bladeren tegen te gaan, is door er zoveel mogelijk van toe te voegen voordat je de grond aan je verhoogde bed gaat toevoegen. Wanneer organisch materiaal zoals bladeren samenklontert en aan elkaar wordt gematteerd, kan dit de ontbinding aanzienlijk vertragen. Dus hoe meer bladeren je in de bodem van je verhoogde bed pakt, hoe langer je barrière meegaat.

Stenen, rotsen of zelfs kiezelstenen zijn een ander goed materiaal als je weinig opties hebt. Deze optie is uniek omdat rotsen, in tegenstelling tot de andere opties op deze lijst, niet zullen ontbinden (althans niet tijdens je leven), waardoor ze een permanente barrière zijn. Ondanks dat ze bijna onmogelijk te ontbinden zijn, zijn er enkele nadelen aan het gebruik van stenen en rotsen als barrière voor je verhoogde bed die velen als niet de moeite waard zouden beschouwen. Het eerste nadeel van het gebruik van rotsen als barrière is dat er veel van nodig zijn om de onderkant van je verhoogde bed volledig te bedekken.

Hoewel u waarschijnlijk een paar stenen rond uw eigendom kunt vinden, heeft u waarschijnlijk niet genoeg om een volledige barrière te creëren voor de vloer van uw verhoogde bed (en). Als gevolg hiervan moet je misschien andere plaatsen bereiken om meer stenen te krijgen. Zelfs als je genoeg stenen hebt voor je verhoogde bed, zijn er waarschijnlijk genoeg openingen tussen de stenen die groot genoeg zijn om onkruid door te laten groeien. Een manier om dit te bestrijden, is door kleinere stenen te gebruiken, omdat kleinere stenen kleinere openingen tot gevolg hebben.

Een ander nadeel van het gebruik van stenen als barrière is dat het een slechte afvoer heeft. Omdat water niet echt door rotsen kan gaan, kan het nergens anders heen. Hierdoor wordt je grond drassig, waardoor het een broedplaats wordt voor verschillende planten- en schimmelziekten. Moet ik nog steeds bladeren plaatsen, enz.

Je kunt bladeren op het karton of de stof leggen als je wilt, maar dat is niet nodig. Ik denk dat het een goed idee is om een krant op de bodem van het verhoogde bed te leggen, maar het komt nog steeds goed als je ervoor kiest om dat niet zo goed te doen. Ervan uitgaande dat ik een verhoogd bed koop of bouw, het monteer, de bodem bekleed met karton of iets dergelijks, kan ik dit op bestaand gras leggen, of moet het gras worden verwijderd. Zoals ik hierboven al zei, is de enige reden om iets op de bodem toe te voegen om te stoppen met het kweken van onkruid of gras in je verhoogde bed.

En het is heel belangrijk om wiet uit je verhoogde bed te houden voor de prachtige groei van je planten. Heb je een composthoop die nog niet kapot is? Gooi die halfafgewerkte compost in de bodem van een bed. Het zal daar blijven instorten. Je kunt er wat lokale tuingrond mee mengen als je wilt, maar dat is niet nodig.

Deze onderste lagen zijn ook geweldige plekken om je bokashi te begraven, af te vullen met gemaaid gras en ander tuinafval voordat je aarde toevoegt. Als u uw bed bekleden met het oog op onkruid- en grasbarrières, is een optie om karton op de bodem van uw bed te leggen. Karton is geweldig om het onkruid en gras te verstikken dat probeert op te duiken en het breekt uiteindelijk recht in je grond. Regenwormen zijn er dol op, en je bevordert de gezondheid van de onderliggende grond terwijl je onkruid voorkomt.

Nu je weet hoe je je moet voorbereiden en wat je op de bodem van je verhoogde tuinbed moet leggen, ben je goed op weg naar een nieuwe spectaculaire tuin. Tuinders die van plan zijn eetwaren te kweken wanneer tuinieren met verhoogd bed, de plantenbakken in de volle zon moeten plaatsen. Als u op zoek bent naar een gemakkelijkere manier om te tuinieren, is tuinieren met verhoogd bed misschien wel uw nieuwe beste vriend. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elk materiaal, zodat u kunt beslissen wat het beste werkt om de onderkant van uw verhoogde tuinbedden te bekleden.

Dat is het korte en eenvoudige antwoord, maar als je begrijpt waarom die materialen het beste op de bodem van een verhoogd tuinbed kunnen worden geplaatst, kun je een betere tuinman zijn en je planten beter begrijpen. Om vervolgens de spreekwoordelijke kers op de taart te zetten, geeft tuinieren met verhoogd bed de tuinman een letterlijke voorsprong door het plantgebied tot werkhoogte te verhogen. In sommige gevallen is het misschien de beste optie voor u om niets onderaan uw verhoogde tuinbed te plaatsen. Verhoogde bedden zijn een geweldige manier om een overvloedige oogst te laten groeien als u slechte voedingsstoffen in de tuingrond heeft of een toegankelijkere manier wilt om toegang te krijgen tot uw tuin.

.