Wat zijn de duurzaamste tuinmeubelen?

Smeedijzer is een van de meest duurzame en duurzaamste soorten tuinmeubilair dat beschikbaar is en vele malen tientallen jaren meegaat. Echt een investering die blijft geven, smeedijzeren meubels zijn ook het zwaarste frame.

Wat zijn de duurzaamste tuinmeubelen?

Smeedijzer is een van de meest duurzame en duurzaamste soorten tuinmeubilair dat beschikbaar is en vele malen tientallen jaren meegaat. Echt een investering die blijft geven, smeedijzeren meubels zijn ook het zwaarste frame. HDPE-kunststof is het duurzaamste type tuinmeubelmateriaal. Het behoudt na verloop van tijd een zo goed als nieuw vorm en uiterlijk.

Het vereist minimale reiniging en vervaagt niet. Het is bestand tegen schimmel en meeldauw, dus het werkt in elk type weer of omgeving. Metaal is meestal het sterkste en meest duurzame materiaal voor tuinmeubelen voor buiten. Vanwege de sterkte kunnen metalen frames dunner zijn en worden gevormd tot complexere ontwerpen dan andere opties, waardoor fabrikanten meer stijlflexibiliteit krijgen.

Metaal is ook een goede keuze wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere materialen die hun eigen functionele en esthetische voordelen hebben. Verschillende productietechnieken kunnen metalen stoelen en tafels maken waarvoor geen bouten, schroeven of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn die andere soorten meubels vatbaarder maken om kapot te gaan. Metaal heeft echter ook nadelen. Het warmt op in de zon, waardoor het ongemakkelijk is om aan te raken.

Bepaalde metalen zijn erg zwaar en moeilijk te verplaatsen, terwijl alle metalen tot op zekere hoogte kwetsbaar zijn voor roest en corrosie. Maar elk type metaal heeft zijn eigen unieke reeks kenmerken. Bekleding, frames en tafelbladen voor tuinmeubilair moeten de tand des tijds doorstaan. Het moet zijn uiterlijk en structurele integriteit behouden, zelfs na barre weersomstandigheden.

Smeedijzeren meubels gaan het langst mee. Het vereist minimaal onderhoud en kan 60 jaar meegaan.