Worden metalen verhoogde tuinbedden te warm?

Staal heeft de slechtste thermische eigenschappen van alle verhoogde tuinbedmaterialen. Staal warmt snel op, maar geeft die warmte ook gemakkelijk net zo snel af in de lucht.

Worden metalen verhoogde tuinbedden te warm?

Staal heeft de slechtste thermische eigenschappen van alle verhoogde tuinbedmaterialen. Staal warmt snel op, maar geeft die warmte ook gemakkelijk net zo snel af in de lucht. Bovendien is het gegolfde staal dat in verhoogde bedden wordt gebruikt te dun om zoveel warmte vast te houden. Ten slotte zullen gegalvaniseerde verhoogde bedden niet veel doen om de grond te isoleren voor wintertuinieren.

Ja, gegalvaniseerd staal warmt sneller op in de zon, maar het geeft ook's nachts sneller warmte af. Ja, metalen verhoogde tuinbedden kunnen te warm worden. Zorg ervoor dat u geen warmtegevoelige planten plant en wees selectief met de locatie van uw tuinbed, ideaal voor wat schaduw gedurende de dag. Het is dan ook logisch dat de meeste tuinders op zoek zijn naar het verwijderen van drukbehandeld hout uit hun tuin.

Gegalvaniseerde stalen bedden zijn prijzig, maar bieden de beste langdurige, onderhoudsarme oplossing voor hoveniers. Of je nu groenten en fruit, bloemen en sierplanten, gazons, bomen, struiken of zelfs paddenstoelen kweekt, Bountiful Gardener streeft ernaar om de beste informatie en tips te geven voor beginnende en ervaren tuiniers. Tuinders prijzen al tientallen jaren over de voordelen van verhoogde tuinbedden, en de afgelopen jaren is er een heropleving geweest van verhoogde bedden, vooral met behulp van verschillende materialen zoals gegalvaniseerd staal of cementblokken.