Hoe diep moet je tuinbed zijn?

Groentebedden moeten 12 tot 18 inch diep zijn. Het materiaal dat wordt gebruikt om een verhoogd bed te randen, moet stabiel, duurzaam en aantrekkelijk zijn.

Hoe diep moet je tuinbed zijn?

Groentebedden moeten 12 tot 18 inch diep zijn. Het materiaal dat wordt gebruikt om een verhoogd bed te randen, moet stabiel, duurzaam en aantrekkelijk zijn. Het is de rand die het bed zijn „uitstraling” geeft in het landschap. Het bepaalt ook de omtrek van het bed en houdt de grond op zijn plaats.

Naast de esthetische aantrekkingskracht van verhoogde bedden en containertuinen, zorgen ze ook voor een goede afvoer van de grond in het bed. De meest populaire hoogte voor verhoogde bedden is 11 ″. Dit is de hoogte van twee standaard „2 x 6 ″ planken, die eigenlijk 1,5 ″ x 5,5 meten. Voor het beste resultaat moet er nog eens 12 ″ of meer goede grond onder het bed zijn.

Dit geeft je planten minstens 18 — 20 ″ aarde. De grond in verhoogde bedden ligt meestal een paar centimeter onder de rand van het bed. Dit komt omdat de grond na meerdere gietbeurten samendrukt. Het grondniveau een paar centimeter naar beneden hebben is handig omdat je waarschijnlijk een paar centimeter mulch wilt toevoegen.

Tuinbedden mogen niet breder zijn dan 4 voet, zodat u toegang hebt tot de tuin zonder in het bed te stappen. Gelukkig wordt hout vaak in stappen van 4 voet gesneden. Verhoogde bedden met lijsten worden vaak gebruikt voor moestuinieren. De meest voorkomende diepte van verhoogde bedden is 28 cm (11 inch).

Grond en compost worden vervolgens tot een diepte van slechts enkele centimeters (7,6 cm) in de verhoogde bedden gevuld. Een paar tekortkomingen hiervan zijn dat hoewel veel groenteplanten een diepte van 30-61 cm nodig hebben. Een verhoogd tuinbed moet minstens 30 centimeter diep zijn. In feite suggereert de Old Farmer's Almanak dat 12 inch de ideale diepte is voor een verhoogd tuinbed.

Een verhoogd bed hoeft niet erg diep te zijn om effectief te zijn, maar het oppervlak onder uw tuinbed beïnvloedt welke diepte goed is. Containertuinieren vereist ook dat tuinders de bewortelingsvereisten van verschillende gewassen begrijpen. Dit gaat terug naar het belangrijkste punt van Gardener Scott over verhoogde tuinbedden - ze zijn niet magisch, dus 'arme grond nemen' van overal in de tuin en het vullen van de verhoogde bedden ermee zal je slechte resultaten opleveren. Als oprichter van Rooted Garden heb ik honderden nieuwe en ervaren tuiniers geraadpleegd en allerlei moestuinen ontworpen, van groot tot klein en alles daartussenin.

Bij het kiezen van een verhoogd tuinbed is een van de belangrijkste factoren de dieptevereisten van het verhoogde tuinbed. Vego verhoogde tuinbedden zijn gemaakt van een gespecialiseerd roest- en corrosiebestendig metaal en geven uw tuin een schone, moderne esthetiek. Toen ik een oude tafel ombouwde tot een slatuin voor mijn eerste boek, Raised Bed Revolution, hoefde het tuingedeelte maar ongeveer 10 cm hoog te zijn omdat sla in een veel ondiepere ruimte kan groeien. Dus, hoe diep moet je verhoogde tuinbedden maken? Je moet verhoogde tuinbedden minstens 30 centimeter diep maken.

Als u beperkte ruimte heeft, kunt u het beste modulaire verhoogde tuinsets kopen, waarmee u uw bedden kunt aanpassen op basis van uw beschikbare ruimte. Ook willen veel tuinders niet het gedoe om grondstoffen te kopen en ze samen te stellen voor een doe-het-zelf verhoogd tuinbedproject. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de diepte van uw verhoogde tuinbedden bij het zoeken naar ontwerpen met verhoogde tuinbedden, is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van uw tuinbed. Zoals tuinexpert Gardener Scott in een recente video opmerkt, gaan mensen er vaak van uit dat een verhoogd tuinbed 'magische eigenschappen' heeft, wat betekent dat je het niet hoeft te onderhouden.

Als u mobiliteitsproblemen ondervindt, rugbelasting of gewoon een hekel heeft aan voorover buigen, zal een hoger verhoogd tuinbed uw tuinervaring verbeteren.