Wat kun je in een tuintafel planten?

Tafelbladtuinen die binnen blijven, kunnen het beste worden beplant met wortel- en bladgewassen. Ze hebben minder direct zonlicht nodig dan fruitgroenten.

Wat kun je in een tuintafel planten?

Tafelbladtuinen die binnen blijven, kunnen het beste worden beplant met wortel- en bladgewassen. Ze hebben minder direct zonlicht nodig dan fruitgroenten. En ze kunnen halfschaduw verdragen. Tafeltuinen zijn de perfecte oplossing voor de tuinman die niet langer kan bukken of voorover kan buigen om een tuin te planten en te onderhouden.

Tafeltuinen worden ook gebruikt in adaptieve en therapeutische tuinen. Tafeltuinieren heeft de deugd stadslandbouw toegankelijker te maken voor een groot aantal mensen. Deze gemakkelijk toegankelijke tuinbedden zijn eenvoudig te installeren en leren hoe je een tuin op een tafel plant is eenvoudig. Als je eenmaal hebt besloten wat je op je moestuin op het dek wilt laten groeien, moet je uitzoeken hoe je het beste voor de tuin kunt zorgen.

Het ontwerp van de tafeltuin omvat het gebruik van een verhoogd boxbed en het optillen om er een stoel onder te plaatsen. Verhoogde tuinbedtafels zijn niet moeilijk te bouwen en er zijn online veel plannen beschikbaar voor het bouwen van tafeltuinboxen. Miniatuurtafeltuinen worden steeds populairder en vormen een aantrekkelijke aanvulling op elk terras of terras. Tafeltuinieren stelt tuinders met een handicap die rolstoelen gebruiken of degenen die niet kunnen buigen of knielen ook in staat om te genieten van het plezier van tuinieren en het oogsten van verse kruiden en groenten.

Een saladetafel is een draagbare, middelhoge tafel net diep genoeg om saladegroenten, kruiden en andere ondiep gewortelde planten en groenten te kweken. Verhoogde tuinbedtafels zijn gemakkelijk te verzorgen en nemen weinig ruimte in beslag, waardoor ze perfect zijn voor op het terras of het dek. Een van de schoonheden van dektuinieren met containers is dat je veel minder ongedierte in de weg hebt dan normaal in een tuin in de grond. Een nieuwe tuinbouwtrend genaamd tafeltuinieren maakt de teelt van planten in stedelijke omgevingen mogelijk wanneer dit onmogelijk is om dit in de grond te doen.

Als je geen tuin wilt graven of in een verhoogd bed wilt zetten (of als je een huurder bent), geeft een saladetafel je meer opties dan containertuinieren. Tafels gemaakt van strobalen, geweven boomtakken, oude betonblokken of teruggewonnen staal zullen ongetwijfeld veel charme en originaliteit aan uw moestuin geven en tegelijkertijd de bouwkosten aanzienlijk verlagen. Wanneer tuinieren moeilijk wordt, hetzij door ouder te worden of door een handicap, kan het tijd zijn voor een tafeltuinontwerp in het landschap.