Wat is de beste verf voor tuinmeubelen?

Beste verf voor tuinmeubilair Beste multi-oppervlakteverf voor tuinmeubilair - FolkArt buitenverf, beste witte verf voor tuinmeubilair - Majic Paints 8-9400-2, beste latexgebaseerde verf voor buitenhout - Rust-Oleum 1990502, beste weerbestendige acrylverf voor tuinmeubilair - DecoArt DASK276.don' T te gretig worden voordat je begint met schilderen, bereid je oppervlak voor. Je wilt ook kiezen tussen verfverdunner en minerale sterke drank om je verf te verdunnen.

Wat is de beste verf voor tuinmeubelen?

Beste verf voor tuinmeubilair Beste multi-oppervlakteverf voor tuinmeubilair - FolkArt buitenverf, beste witte verf voor tuinmeubilair - Majic Paints 8-9400-2, beste latexgebaseerde verf voor buitenhout - Rust-Oleum 1990502, beste weerbestendige acrylverf voor tuinmeubilair - DecoArt DASK276.don' T te gretig worden voordat je begint met schilderen, bereid je oppervlak voor. Je wilt ook kiezen tussen verfverdunner en minerale sterke drank om je verf te verdunnen. Als er ruwe plekken zijn, schuur ze dan af met fijn schuurpapier om het risico op splinters te elimineren. Zodra uw meubels zijn schoongemaakt, brengt u een laag primer aan, vooral als u van plan bent borstelverf te gebruiken (zoals in, geen spuitverf).

Zoek naar een primer die specifiek is voor het materiaal dat je gebruikt. Metalen meubels hebben bijvoorbeeld een specifieke roestbestendige primer nodig. Controleer ook of de primer die u gebruikt geschikt is voor gebruik buitenshuis. Plastic tuinmeubilair heeft niet veel voorbereidingswerk nodig.

Hoewel bekend is dat hun kleur vervaagt, blijft de textuur meestal glad en is de meeste plastic verf geformuleerd om zonder primer aan het materiaal te kleven. U hoeft dus alleen maar te zorgen dat het oppervlak schoon en droog is voordat u aan het werk gaat. Conventionele spuitverf werkt goed voor tuinmeubilair van rieten, hout en metaal. Het is ook geweldig voor plastic, zolang de spuitverf die je gebruikt speciaal is geformuleerd voor gebruik op plastic.

Spuitverf is gemakkelijk te gebruiken en goedkoop, dus het gebruik ervan om je terrasmeubilair te schilderen is een uitstekend doe-het-zelfproject voor beginners. Het droogt ook relatief snel, dus het project duurt geen weken. In slechts een paar uur kunt u uw hele buitenruimte een chique make-over geven. Het spuiten van metalen tuinmeubilair werkt heel goed.

Eerst moet je een staalborstel gebruiken om het stuk af te schrobben en eventuele schilferende verf en roest te verwijderen. Schuur het met een elektrische schuurmachine of schuurpapier met fijne korrel om de smurrie er echt af te krijgen. Dan kun je het wegvegen en gaan schilderen. Spuitverven zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen, dus je hebt genoeg opties om uit te kiezen wanneer je het terras van je dromen ontwerpt.

Als je wilt dat je tuinmeubilair er relatief natuurlijk uitziet, blijf dan bij houten meubels en maak er vlekken op, in plaats van het te schilderen, wanneer het vervaagt of slijt als gevolg van blootstelling aan zon, regen, sneeuw en wind. Als je het meubilair een geheel nieuwe kleur kleurt (misschien passend bij je deck?) , moet je de oude vlek strippen en schuren voordat je de verse laag aanbrengt. Als je een laag van dezelfde kleurvlek over de bovenkant aanbrengt, krijg je een donkerdere kleur dan waarmee je begon. Er zijn vlekken op waterbasis en vlekken op oliebasis.

Olievlekken gaan langer mee omdat ze eigenlijk diep in de houtnerf doordringen, dus je hoeft het niet zo vaak opnieuw aan te brengen als een afwerking op waterbasis. Dat gezegd hebbende, vlekken op waterbasis zijn beter voor zachte houtsoorten zoals cipres, ceder en dennen omdat ze ademend zijn. Gebruik vlekken op oliebasis voor hardhout dat een stevige afdichting aankan, zoals teak. Hoewel u emailverf buitenshuis kunt gebruiken, moet u letten op het type dat u gebruikt, omdat niet alle emailverven weerbestendig zijn.

De meeste emailverven op basis van lak en olie zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, maar emailverven op acrylbasis gaan niet lang mee als ze aan de elementen worden blootgesteld. De groenbewuste doe-het-zelver kan echter olieverf weigeren vanwege hun relatief onhoudbare ingrediënten. Veel staten hebben het gebruik ervan zelfs verboden vanwege hun vluchtige organische stoffen (VOS) die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid wanneer ze worden ingeademd. Maar als je olieverf wilt gebruiken, vooral als je rieten meubels schildert, zoek dan naar verven op oliebasis met lage VOC en geen VOC in de winkel.

Het erodeert door verwering, zodat de coating flexibel blijft en niet barst, schilfert of schilfert. Zelfaanzuigend en ondercoating, het beschermt gedurende 10 jaar. Verkrijgbaar in meer dan 300 tinten, kan je hout net zo kleurrijk zijn als je bloembedden. Een verfmerk dat op vuurtorens wordt gebruikt, heeft zeker de vaardigheden om producten te maken die bestand zijn tegen stormachtig en nat weer in de achtertuin.

Een Sandtex-handelsverf werd gebruikt om de rode en witte strepen op de vuurtoren van Happisburgh in East Anglia te versieren. Het is niet verrassend dat het voldoende vertrouwen heeft in de duurzaamheid van zijn lage glans Exterior Satin and Gloss om een garantie van 10 jaar te bieden. De verf geeft buitenhout een strakke, verfijnde afwerking en is sterk, waterdicht en flexibel genoeg om niet te barsten. Het is verkrijgbaar in negen kleuren, waaronder Soothing Green en Gentle Blue.

DuurzaamheidDe verven en behandelingen bieden vaak garanties van meerdere jaren voor hun langdurige beschermende eigenschappen, bijvoorbeeld de Sandtex 10 Year Exterior Satin (of Gloss) (opent in een nieuw tabblad), die precies doet wat er op het blik staat. Over het algemeen specificeren de meeste verven hun garanties aan de zijkant van het blik of in de productbeschrijvingen, dus zorg ervoor dat u dit controleert voordat u koopt. We hopen dat dit al uw vragen heeft beantwoord over de beste verven die u op een reeks tuinmeubelen kunt gebruiken. Het schilderen van tuinmeubelen is de afgelopen jaren enorm in de mode geraakt met de explosie van tuinverven.

De beste houtverf aan de buitenkant voor het toevoegen van weersbescherming aan tuinhekken, schuren, meubels en terrasplanken, of voor het transformeren van uw buitenruimte met kleur. Speciale pigmenten in Cuprinol Garden Shades zorgen voor een rijke kleur op schuren, hekken, tuinhuisjes, tuinmeubelen en plantenbakken terwijl het graan wordt versterkt. Met alles, van traditioneel wit tot grijstinten, zachte pasteltinten tot heldere, levendige kleuren, is er een tuinmeubelverf voor vrijwel elke tuinomgeving en stijl. Deze zijn er ook in een reeks materialen, zoals hout, metaal %26 plastic, wat betekent dat er niet altijd één verf is die bij iedereen past als het gaat om het vinden van de beste tuinmeubelverf voor jou.

U kunt zitgedeeltes, plantenbakken en tafels maken die allemaal kunnen worden geverfd om een fantastische impact op uw tuin te hebben. Als je van kleur in de tuin houdt, maar ook de natuurlijke uitstraling van hout wilt waarderen, bieden Johnstone's Woodcare Garden Colours beide. Voor meer informatie over het herstellen van de natuurlijke afwerking van kaal hout of eerder geolied tuinmeubilair, lees hier over schoonmakers en restaurateurs voor terras- en tuinmeubelen. Hout, een veel voorkomend materiaal voor tuinmeubelen in het VK, is een oppervlak dat velen van ons bekend zijn met schilderen, hoewel het vinden van de beste verf voor buitenhout geen eenvoudige taak is.

Neem een blikje tuinmeubelverf en je kunt een armoedige tuinbank, tafel of stoelen met een vingerdruk transformeren. Als u liever het originele of natuurlijke uiterlijk van houten tuinmeubelen wilt herstellen of behouden, is het beter om een heldere of gekleurde tuinmeubelolie of -vlek te gebruiken. .