Wat is het veiligste materiaal voor verhoogde tuinbedden?

Of Environmental Protection) Bouw je verhoogde bed met een vervalbestendige houtsoort, zoals ceder, zwarte kers, eik (bur, kastanje, paal, wit), zwarte sprinkhaan, Osage oranje of redwood. Ceder en redwood zijn de twee beste keuzes van hout om verhoogde tuinbedden mee te bouwen.

Wat is het veiligste materiaal voor verhoogde tuinbedden?

Of Environmental Protection) Bouw je verhoogde bed met een vervalbestendige houtsoort, zoals ceder, zwarte kers, eik (bur, kastanje, paal, wit), zwarte sprinkhaan, Osage oranje of redwood. Ceder en redwood zijn de twee beste keuzes van hout om verhoogde tuinbedden mee te bouwen. Ze zijn allebei zeer duurzaam, mooi en van nature bestand tegen vocht, rot en zelfs termieten. De kosten van elk kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar u woont.

We hebben ontdekt dat redwood betaalbaarder is aan de westkust, terwijl ceder gemakkelijker verkrijgbaar is en dus goedkoper is in het oosten van de VS. Het maakt niet uit wat voor soort inheemse grond je hebt, door verhoogde bedden te bouwen, kun je de perfecte grondmix creëren voor alles wat je wilt kweken zonder je zorgen te hoeven maken over het aanbrengen van onmogelijke hoeveelheden wijzigingen in de grond eronder. Of je grond nu klei, steen of zand is, iedereen kan op deze manier groenten, kruiden en bloemen verbouwen met een obstakel minder. In feite kunt u zelfs verhoogde bedden plaatsen over ongebruikte betonnen gebieden en op daken, waardoor kleine of stedelijke zonnige ruimtes potentiële plekken voor een tuin worden.

Verhoogde bedden helpen ook om onkruidproblemen te verminderen, tuinieren toegankelijker te maken voor degenen die moeite hebben om voorover te buigen en voor hun planten te zorgen, en de bedden zorgen voor een algehele aangename uitstraling die in bijna elk landschap of ontwerpesthetiek past. Zowel ceder als redwood voegen een mooie uitstraling toe aan uw tuin met verhoogd bed, terwijl ze ook een natuurlijke weerstand tegen vocht, insecten en rot gebruiken. Hoewel deze materialen na verloop van tijd nog steeds zullen afbreken, krijg je gemakkelijk vijf of meer jaar van een goed gebouwd ceder- of redwood-bed, waarvan sommige zelfs tien jaar of langer duren, afhankelijk van het klimaat. Onbehandeld hout kan over het algemeen mooie, rustiek ogende verhoogde bedden maken.

Het enige dat u bij het gebruik van deze producten in gedachten moet houden, is dat ze veel sneller kapot gaan dan andere opties. Maar zelfs met onbehandeld hout kunnen verhoogde bedden drie of meer jaar meegaan voordat secties moeten worden vervangen, waardoor het een geweldige economische optie is voor diegenen die op zoek zijn naar oplossingen met tijdelijke, goedkope en gemakkelijk verhoogde bedden, terwijl u na verloop van tijd langzaam meer langdurige bedden aan uw tuin toevoegt. Als je veel natuurlijk gesteente in en rond je eigendom hebt, gebruik de rots dan goed door een natuurlijk verhoogd bed te creëren. Hoewel je een behoorlijke training krijgt door de rotsen naar je tuinsite te verplaatsen, zal de eerste inspanning resulteren in langetermijnwinsten met rotsverhoogde bedden die bijna voor onbepaalde tijd meegaan met weinig onderhoud.

Je zult waarschijnlijk een soort mortel moeten gebruiken om de rotsen bij elkaar te houden, tenminste genoeg om hoogte op de muren te krijgen. Baksteen is een andere mooie optie, maar kan ook prijsverbodig zijn, afhankelijk van het type baksteen waar je naar kijkt en of het nieuw of gerecycled is. Net als rots zullen bakstenen tuinbedden vele generaties tuinen staan die ooit zijn gebouwd. Een goedkoper alternatief is cementblok, dat ook dankzij YouTube in populariteit is gegroeid.

De sintelblokvorm van betonblokken, vooral oudere, kan echter onder de categorie niet gebruiken vallen als ze vliegas bevatten die met het beton is vermengd. Vliegas bevat vaak zware metalen zoals kwik, arseen en lood, die in uw tuinbed kunnen uitlogen en de grond kunnen vervuilen. De beste soorten onbehandeld hout zijn cipres, ceder, redwood, eik, zwarte sprinkhaan of osage sinaasappel. Deze bossen zijn in sommige gebieden moeilijk te vinden en ze zijn meestal duur.

Door hun rotbestendige eigenschappen kunnen deze houtopties echter vele jaren meegaan - zelfs onder vochtige omstandigheden. Alle soorten onbehandeld hout moeten op een gegeven moment worden vervangen. De levensduur is afhankelijk van de houtsoort en uw omgeving. Als je in een warme en zwoele omgeving woont, kan onbehandeld hout je misschien maar een paar jaar doorhelpen.

Hetzelfde hout in een droog klimaat kan meerdere jaren meegaan. Ik koos voor onbehandelde ceder omdat ik biologisch kweek, dus voor mijn doeleinden is het onbehandelde hout belangrijk en ceder is een goede rotbestendige optie. Hoewel u misschien ouder CCA-behandeld hout vindt, zullen de winkelopties van vandaag waarschijnlijker ACQ (Ammoniacal Copper Quat) zijn. Het heeft een hogere concentratie koper, maar geen arseen.

Studies die de impact van behandeld hout bij gebruik voor verhoogde bedden onderzoeken, hebben zelfs aangetoond dat het grootste risico daadwerkelijk ligt in het aanraken van de buitenkant van het bed. Wanneer u (of vooral uw kinderen) op behandeld hout zit of op behandeld hout leunt, zal uw huid of kleding waarschijnlijk het koper of arseen uitloging uit het hout absorberen om op het oppervlak te blijven. Composiethout is gemaakt van gerecyclede materialen en kan jaren meegaan. Ook hier is er niet veel onderzoek gedaan naar het gebruik van dit materiaal in de nabijheid van eetwaren.

Het lijkt een goedaardig product te zijn voor gebruik in de tuin, maar er is niet veel informatie om een solide beslissing te nemen. Spoorwegbanden worden gemaakt met creosoot, een olie gedestilleerd uit koolteer. Creosoot is een houtconserveringsmiddel voor industrieel gebruik en is het zwarte, olieachtige spul dat je aan de zijkanten van de stropdas ziet sijpelen. Als natuurlijk product zijn er zeker geen potentiële gezondheidsrisico's bij het gebruik van steen voor uw verhoogde bedwanden.

Als u er echter voor kiest om de steen te mortelen voor extra stabiliteit, moet u er rekening mee houden dat het mortelproduct enkele van dezelfde risico's kan opleveren als betonblokken. Als u zich niet prettig voelt bij het gebruik van behandeld hout, overweeg dan om gerecycled plastic hout, stenen of betonblokken als kadermateriaal te gebruiken. U kunt ook overwegen om natuurlijk vervalbestendig hout zoals zwarte sprinkhaan, zwarte walnoot, cipres, Osage sinaasappel, rode ceder, redwood of witte eik te gebruiken voor het project. Deze houtsoorten zijn misschien duurder en moeilijker te verkrijgen, maar ze kunnen meer dan 25 jaar rotbestendig blijven in de grond.

Een goed verhoogd bedmateriaal moet duurzaam, gemakkelijk te bewerken en veilig te gebruiken zijn in de buurt van mensen, planten en grond. Het doet geen pijn als het ook prettig is voor de ogen. Ik tuinier en schrijf al meer dan 20 jaar over tuinieren en schrijven, maar ik merk dat ik altijd nieuwe dingen leer over de planten, insecten en andere beestjes die mijn achtertuin thuis noemen. Tuinieren in de achtertuin was een snelgroeiend fenomeen dat de VS en Canada overspoelde, dus Tom, zelf een fervent tuinman, sleutelde aan een tuinkit met verhoogd bed, ontworpen uit verschillende mixen van de gemineraliseerde houtsnippers.

De poging om afval te upcyclen tot nuttige dingen is echt bewonderenswaardig, maar sommige items - zoals oude banden - kunnen vaak het beste worden vermeden in de tuin. Als u ervoor kiest om uw houten tuinbedden af te dichten, kies dan voor een niet-giftige sealer, zoals Garden Seal of Hope's Natural Tung Oil. .