Zijn houten of metalen verhoogde tuinbedden beter?

In tegenstelling tot houten verhoogde bedden zullen metalen bedden na verloop van tijd niet rotten, opzwellen en krimpen met vocht, of veel onderhoud vereisen. Houten verhoogde tuinbedden zijn zeer aanpasbaar.

Zijn houten of metalen verhoogde tuinbedden beter?

In tegenstelling tot houten verhoogde bedden zullen metalen bedden na verloop van tijd niet rotten, opzwellen en krimpen met vocht, of veel onderhoud vereisen. Houten verhoogde tuinbedden zijn zeer aanpasbaar. U kunt hout trimmen op de exacte maat die u wilt, zodat u uw verhoogde bedden volgens uw exacte specificaties kunt bouwen. Gegalvaniseerde stalen bedden, hoewel ze in verschillende maten kunnen worden geleverd, zijn nog steeds beperkt in grootte en vorm.

Op dit moment is er een heropleving van de belangstelling voor metaal als materiaal voor verhoogde tuinbedden, waarbij bedrijven specifiek metalen verhoogde tuinbedsets produceren die eenvoudig te monteren, veilig te gebruiken en langer meegaan dan hout. Hoewel metalen tuinbedden in het begin een beetje duurder zijn in vergelijking met houten bedden, bieden ze de beste langetermijnoplossing en waarde voor hoveniers. Hout is een populaire en goede keuze bij het bouwen van verhoogde bedden. Het is goedkoop en kan worden gebruikt bij het maken van verschillende ontwerpen.

Je kunt zelfs de muren aanpassen en groter maken, afhankelijk van hoe je wilt dat je verhoogde bed eruit ziet. Kevin Espiritu, oprichter van Epic Gardening, raadt over het algemeen aan om metalen verhoogde bedden te kopen boven die van hout. Hij merkt op dat goede metalen bedden met de juiste zorg meer dan een decennium meegaan, waaronder ervoor zorgen dat het bed niet vaak overstroomt of consequent in vocht zit. En bekleed het met geotextielstof of landschapsstof als je gewassen kweekt die zure grond nodig hebben, wat het metaal zal aantasten.

Metalen verhoogde tuinbedden zijn in opkomst en verlichten enkele van de ondergang van houten tuinbedden zoals korte levensduur, rottend en herbergen van ongedierte. Veel mensen investeren liever in verhoogde tuinbedsets, omdat ze worden geleverd met alles wat je nodig hebt op één plek, en vereisen alleen dat je de stukken in een staande structuur monteert, wat een leuke en boeiende activiteit is, vooral voor degenen die geobsedeerd zijn door tuinieren. Ik tuinier en schrijf al meer dan 20 jaar over tuinieren, maar ik merk dat ik altijd nieuwe dingen leer over de planten, insecten en andere beestjes die mijn achtertuin thuis noemen. De tafel laat zien dat metalen verhoogde tuinbedden een zeer nuttige en duurzame optie zijn voor mensen die een langdurige en toegankelijke optie nodig hebben, maar houten bedden bieden meer flexibiliteit in ontwerp voor ervaren vakmensen.

Tegenwoordig zijn verhoogde tuinbedden populair omdat ze aanzienlijke voordelen bieden die de gebruikelijke tuin in de grond niet kan bieden. Dit aparte uiterlijk is iets waar tuinders rekening mee houden bij het selecteren van metalen tuinbedden voor hun geliefde planten. Voordat u verder gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat een verhoogd tuinbed is, wat verhoogde tuinbedsets zijn en welke kit het meest geschikt is voor uw behoeften. Ooit een fervent tuinman met een kruidentuin, een sappige rotstuin en een rozentuin - om er maar een paar te noemen.

Het geeft deze coole industriële look die je tuin unieker maakt om naar te kijken, in tegenstelling tot de traditioneel ogende tuinen. Over het algemeen zijn metalen verhoogde tuinbedden het overwegen waard, aangezien veel tuinders er de voorkeur aan geven boven andere materialen zoals hout. Naast het leveren van de standaard verhoogde tuinbedsets, biedt het bedrijf ook individuele panelen aan klanten, zodat ze hun tuinruimte uniek kunnen aanpassen. We bieden verhoogde tuinbedsets en modulaire tuinbedsystemen die eenvoudig te monteren zijn en de structurele integriteit van het verhoogde tuinbed vergroten.

Sommige factoren die gewoonlijk worden overwogen, zijn hun eigen vaardigheden, budget en de milieu-impact om ervoor te zorgen dat ze de beste tuinbedden kopen. Verhoogde tuinbedden, ook wel tuindozen genoemd, zijn een geweldige methode voor het kweken van kleine percelen bloemen en groenten. Vego Garden maakt modulaire verhoogde metalen tuinbedden die aanpasbaar en handig zijn om aan de behoeften van elke tuinman te voldoen.